skiën in familieskigebied Vaujany
Familieskigebied Vaujany

In een gezin heb je nu eenmaal te maken met verschillende behoeften en wensen. Voor de allerjongsten is een veilige omgeving belangrijk, tieners willen proeven van de après-ski bar en volwassenen genieten van een rustig restaurant waar je gezellig kan natafelen. De perfecte mix tussen authentiek en modern vind je wanneer je gaat skiën in familieskigebied Vaujany, een gezellig en sfeervol dorp gelegen op 1250 meter hoogte, dat deel uitmaakt van het Alpe d’Huez Grand Domaine Ski.

Skiën in familieskigebied Vaujany betekent genieten van een prachtig uitzicht op het tegenovergelegen gebied Grandes Rousses. Het dorp zelf ademt rust en charme, en tijdens een wandeling door de kleine, sfeervolle straatjes hoef je zeker niet verwonderd op te kijken wanneer je ineens een klein fonteintje, ouderwetse schuur of sfeervolle klokkentoren ontdekt. Sportwinkels met het nieuwste wintersportmateriaal en kleine zaakjes met lokale streekproducten wisselen elkaar af, en ook op culinair vlak valt er hier meer dan genoeg te ontdekken. Wij maken het jullie uiteraard zo eenvoudig mogelijk en deze fotogalerij brengt famlieskigebied Vaujany in beeld voor jou. Bespaart je weer wat zoekwerk! 

Naar wens uitbreidbaar

Met meer dan 250 kilometer aan piste, variërend tussen de 1100 en 3300 meter hoogte, is een sneeuwzekere wintersport gegarandeerd in familieskigebied Vaujany. De rustige ligging zorgt ervoor dat je de bergen op eigen tempo kan ontdekken. Dat gaat prima onder begeleiding van professionele ski-instructeurs, maar het gebied leent zich ook perfect voor een skitrip met het gezin. Ben je beginnend skiër bent of ga je op wintersport met jonge kinderen, dan heb je wellicht al voldoende aan de skipas voor deelgebied Oz/Vaujany. Deze geeft je toegang tot meer dan 30 pistes met ruim 70 kilometer aan geprepareerde hellingen. Met een twintigtal liften hoef je je bovendien geen enkel moment zorgen te maken over het bereiken van de top van de berg. En mocht je toch trek krijgen in meer, dan breid je de skipas eenvoudig uit naar een pas voor het hele gebied, waarmee je direct 116 pistes met 250 pistekilometers en 70 liften tot je beschikking hebt.

Nog sneller bediend

Afgelopen seizoen opende een nieuwe gondellift tussen l’Enversin en Vaujany, waarbij je in amper drie minuten de oversteek maakt. En dat in stijl: de gondels zijn namelijk ontworpen door Porsche. De nieuwe lift heeft een capaciteit van 1200 tot 2000 mensen per uur.

Skiën in familieskigebied Vaujany

Vaujany beschikt al sinds 2009 over het label Famille Plus Montagne, waarmee het resort aantoont al jaren een perfecte bestemming voor het hele gezin te zijn. De jeugd komt niets tekort met een kinderopvang voor de allerkleinsten en een kids club voor de iets oudere kinderen. De diverse speeltuinen en tal van leuke activiteiten zorgen ervoor dat er voor de kleintjes ook naast de pistes genoeg te beleven valt. Met name Montfrais is het gedeelte van Vaujany dat speciaal is ingericht voor gezinnen met (jonge) kinderen. De infrastructuur is aangepast aan jonge en beginnende wintersporters. Zo bereik je Montfrais via gondels en zorgt een overdekte loopband voor een heel comfortabele manier van transport. De kindertuin van de skischool, het snowpark en de verschillende restaurants maken dat je tijd in Montfrais altijd leuk is besteed.

Naast de piste

Zeker wanneer je met kinderen op wintersportvakantie gaat, is afwisseling welkom. Naast alle pret op de latten of een board valt er in familieskigebied Vaujany gelukkig ook veel te beleven naast de pistes. Een highlight onder de vele toffe activiteiten is de wekelijkse fakkeltocht, waarbij je van alles leert over het erfgoed van Vaujany. Maar er is nog veel meer te doen. Bind de schaatsen onder op de schaatsbaan, ga van de waterglijbaan in het zwembad of gooi een strike op de bowlingbaan… een gezellige middag is nooit ver weg. Ook op cultureel vlak kan je als gezin je hart ophalen. Een bezoek aan het Erfgoedmuseum, Dierenmuseum en Museum EDF Hydrelec is bovendien helemaal gratis.

Skiën in familieskigebied Vaujany: meer dan enkel skipret

Eten, slapen en ontspannen

De vele gezellige bars en pubs, sfeervolle restaurants en een ruim aanbod aan berghutten zorgen ervoor dat je iedere dag kunt genieten van een andere menukaart. Daarnaast zijn er verschillende plekken waar je heerlijk kunt picknicken. Ideaal toch? Overnachten met jonge gasten doe je het best in een van accommodaties die het Famille Plus Montagne-label voeren.

Wil je er graag eens zonder kids op uit? Ook dat kan. Wanneer de kinderen perfect verzorgd worden bij de kinderopvang of kidsclub, is een bezoek aan de Spa de la Fare een mooie invulling van de vrije middag. Hier kun je heerlijk tot rust komen in de sauna of je als herboren voelen na een beautybehandeling of een van de vele massages waaruit je een keuze kunt maken.