Skigebied Sauerland (c) DZT - Daniel Geiger
Skigebied Sauerland (c) DZT - Daniel Geiger

Skigebied Sauerland ligt op net geen vier uur rijden van Brussel, dichtbij dus en bovendien biedt het wintersportgebied mogelijkheden voor iedereen.

De regio Sauerland telt meer dan 30 skigebieden met in totaal zo’n 120 pistes. Er zijn ultramoderne stoeltjesliften en goed onderhouden afdalingen met sneeuwgarantie. Bovendien zijn er ’s avonds verlichte pistes voor de echte avonturiers. Het is niet voor niets dat skigebied Sauerland reeds meerdere malen verkozen werd als beste Duitse skigebied.


Families thuis

Omdat het skigebied zo kortbij is voor ons, is er de mogelijkheid om Nederlandse skilessen te volgen. De Nederlandstalige monitoren begeleiden de kinderen voor alle mogelijke niveaus en pistes. Naast winterpret met de slee zijn er dus meerdere mogelijkheden voor een ongelooflijk familieweekend.

Ritje in een bobslee

Maar het skigebied is niet alleen voor beginners, integendeel, Sauerland is ook erg bekend voor de internationale events als de Wereldbeker Snowboarden of de Wereldbeker schansspringen. Iets totaal anders is bobsleeën in Sauerland. Wie op zoek is naar een uitdaging kan tegen 130km/u door een bobsleebaan van ijs glijden. Samen met een professionele piloot door een van de snelste en modernste kunstijs bobsleebanen van Europa ‘vliegen’.

Wandelen en langlaufen

Naast skiën en snowboarden is er ook de mogelijkheid om te wandelen of te langlaufen langs adembenemende winterpanorama’s. Dankzij een uitgebreid netwerk aan gecertificeerde en bewegwijzerde wandelroutes vindt iedereen zijn uitdaging. Verder beschikt het gebied over meer dan 500 km aan langlaufpistes van elke moeilijkheidsgraad.

Ontspannen in skigebied Sauerland

Na de sneeuwactiviteiten is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning in één van de talrijke wellnesshotels in Sauerland. De zwembaden, sauna’s en thermen nodigen u uit volledig tot rust te komen. Kortom: skigebied Sauerland is ideaal voor een winters weekendje weg!

Laat je verrassen op: www.germany.travel/winter