Home Skigebieden Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk – De franse skigebieden zijn vaak uitgestrekt en hoog gelegen. Skigebieden met vele honderden kilometers pistes zijn geen uitzondering. Veel Franse skistations zijn speciaal gebouwd voor de wintersport wat maakt dat je vaak tot aan de voet van je hotel op de latten kan staan. Ondertussen hebben vele lelijke betonnen constructies plaats geruimd voor meer sfeervolle dorpjes, waar wintersport nog steeds centraal blijft staan. Met Chamonix heeft Frankrijk een van de bakermatten van de moderne skisport in haar rangen. De Mont Blanc, de hoogste berg in de Alpen, maakt dit plaatsje zo mogelijk nog mythischer. Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Les Trois Vallées, Tignes, Val d’Isère, … het zijn ronkende namen die bij elke wintersporter het hart sneller doen slaan.

Wintersport in Frankrijk staat nog steeds garant voor een sportieve vakantie. Kilometerslange afdalingen, pittige pistes en de ligging van vele accommodaties op de pistes maakt dat je je geen seconde zal vervelen. Tegenwoordig wordt er ook meer aandacht aan sfeer en après-ski besteed. Freeriders vinden in Frankrijk steil en uitdagend terrein.


Wintersport in Frankrijk is voer voor de actieve wintersporter. Tartiflette, reblochon, vin rouge, … maar vooral hoog gelegen, sneeuwzekere en aaneengesloten skigebieden, dat is wintersport in Frankrijk.

Welke skigebieden in Frankrijk liggen het hoogst? Bekijk het overzicht met hoogteligging per skigebied.

Wanneer begint het skiseizoen van je favoriete skigebied? Bekijk hier een overzicht.

Meer over skigebieden in Frankrijk