Skiseizoen begonnen in de Pyreneeën

Skiën in de Spaanse Pyreneeën - Aragon
Skiën in de Spaanse Pyreneeën - Aragon


Volgens een van de grootste skigebieden, Baqueira Beret, gaan de skigebieden in de Spaanse Pyreneeën op maandag 14 december open.

Skigebieden in Andorra en Frankrijk hebben van de regeringen te horen gekregen dat ze tot januari gesloten moeten blijven om het gevaar van verspreiding van het virus tijdens Kerstmis en Nieuwjaar te voorkomen. De skigebieden in Catalonië hebben nu het groene licht gekregen om te openen, na enige vertraging.

Shop Lokaal

Het skiseizoen begon in Spanje begon vorige week toen het kleine skigebied Leitariegos in het werd geopend, maar wel alleen voor lokale skiërs.
Er is enige verwarring over wat wel en niet is toegestaan.

In Frankrijk gaan de skigebieden vanaf 15 december volledig open voor wintertoerisme en kunnen gasten vrijwel alles doen, inclusief langlaufen en skitochten, … behalve het gebruik van de skiliften. Andere vormen van openbaar vervoer in het land zijn toegestaan. De Franse regering heeft gezegd dat ze van plan zijn grenscontroles in te voeren om Frans ski-toerisme naar Spanje of Zwitserland in de eindejaarsperiode te voorkomen.

In Oostenrijk is het omgekeerde het geval met Kerstmis en Nieuwjaar, met skiliften die in bedrijf zijn, maar hotels blijven gesloten.

Shop Lokaal