skiwelt-wilder-kaiser-brixental
skiwelt-wilder-kaiser-brixental

Skiwelt Wilderkaiser Brixental is de verzamelnaam voor een aantal skigebieden, alle toegankelijk met één skipas en bereikbaar door middel van liften. In het Oostenrijkse Tirol verzamelen de dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going am Wilden Kaiser, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau am Wilden Kaiser, Söll en Westendorf zich onder de naam Skiwelt Wilderkaiser Brixental. Samen tekent dat voor 280 kilometer pistes die bediend worden door 91 liften. Skiwelt Wilderkaiser Brixental is zo het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Sinds de verbinding tussen Brixen im Thale met Westendorf in 2008 kan men het hele skigebied bereiken per kabelbaan, met uitzondering van de skigebieden Wörgl en Kelchsau.

Alles wat je wenst

Skiwelt Wilderkaiser Brixental heeft alles wat je als wintersporter kan wensen. Het is groot en gevarieerd, heeft een bruisende après-ski, heeft veel gezellige berghutten, de dorpen zijn leuk en gezellig. Geoefende skiërs kunnen er knappe skitochten maken. De Salvenrunde, de Kaiserrund en de Westendorfrunde geven je zo een mooi beeld van het hele skigebied. Het uitzicht op de Kitzbüheler Alpen krijg je er gratis bij. Bijkomend voordeel is dat de pistes niet erg steil zijn. De meeste pistes zijn blauw of rood wat van Skiwelt Wilderkaiser Brixental een erg geliefd skigebied voor beginnende wintersporters maakt. Wil je steiler, dan kan je op de pistes rond Hohe Salve terecht. In Westendorf kunnen boarders en freestylers terecht in het funpark, Boarders Playground.


Kinderen thuis

Elk dorp heeft zijn eigen kinderland, overal zijn er aangepaste kinderpistes met eigen liften zodat je hier echt van een kinderparadijs kan spreken. Het hele skigebied is overigens erg modern, er wordt continu in liften, gondels en pistes geïnvesteerd waardoor het skigebied niet enkel groter wordt maar ook makkelijker en sneller toegankelijker.

Gezellig

Vele bergrestaurants op en naast de pistes, kleine en authentieke hutten, après-ski, Skiwelt Wilderkaiser Brixental zet helemaal in op Oostenrijkse gezelligheid. Heb je ‘s avonds nog energie over, dan kan je op de verlichte pistes van Westendorf en Söll je verder amuseren.

Shop Lokaal