op wintersport met de sneeuwsportverzekering
Sneeuwval.

De herfst staat voor de deur en gelukkig lezen we al weer verschillende berichten over verse sneeuwbuien boven 2200 meter in de Alpen en Pyreneeën sinds het laatste weekend van augustus.

De eerste sneeuw van het nieuwe winterseizoen is gevallen in skigebieden in Andorra, de Franse en Spaanse Pyreneeën en het westelijke deel van de Alpen. Eerder in augustus kwamen er overigens al berichten vanaf enkele gletsjers in Oostenrijk en Italië waar het diverse keren licht sneeuwde.


Opgeteld viel er tussen de vijf en twintig centimeter, waarbij de meeste sneeuw boven de 3000 meter was te vinden. Veel resorts hadden hun hoge liften en hiking en biking trails al gesloten uit voorzorg voor de verwachte neerslag, die in lagergelegen gebieden zorgde voor zware regenbuien.

De Zwitserse skigebieden Saas Fee en Zermatt maakten eveneens melding van flinke sneeuwval op de gletsjers. Op Glacier 3000, die op dit moment nog gesloten is voor wintersporters, viel maar liefst 40 centimeter verse sneeuw.

Vier gletsjergebieden zijn inmiddels geopend voor het winterskiseizoen: Hintertux (Oostenrijk), Passo Stelvio (Italië) en Saas Fee en Zermatt (Zwitserland). In de laatste twee weken van september zullen nog een zestal gletsjergebieden openen.