Home Lees WintersportGids Online 2019-2020 SnowVision: Goggles met een visie

SnowVision: Goggles met een visie

0
SnowVision: Goggles met een visie

Ja, er zijn skibrillen voor brildragers. Maar gangbare oplossingen laten veel te wensen over: glazen beslaan, de bril past niet, vervelende klipjes… “Dat kan en moet anders”, bedachten Wim en wijlen Jan Van Roy. Voor het eerste prototype gingen ze aan de slag met in een goggle geïntegreerde glazen op sterkte voor Wims mama. Fast forward naar vandaag en het merk SnowVision staat.

We spreken Wim een week nadat hij in België de Vlerick Business School Award voor Entrepreneurs ontving, en dit na een eerdere belangrijke Startup Award in Italië op wintersportvakbeurs ProWinter. Een mooie erkenning voor al het harde werk én een extra kapitaalinjectie om SnowVision verder uit te bouwen. “Aanvankelijk leek het wel op knutselen, maar al gauw bleek ook onze combinatie van product engineering knowhow en entrepreneurship het juiste recept voor verdere ontwikkeling van de goggle en zagen we zelfs andere toepassingsmogelijkheden.”


Skibril op sterkte

Hun unieke en intussen gepatenteerde oplossing? Een goggle met  geïntegreerde glazen op sterkte, ingebed in een insert die functioneert als tweede lens om beslagen lenzen te voorkomen. De bedenkers kozen voor een krasvrije NTX, fotochromatische voorlens, die zich aanpast aan de lichtintensiteit. Elke goggle wordt op maat gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen, is je brilvoorschrift doorsturen en SnowVision doet de rest. Sterktes kunnen variëren van -8 tot +8; hiermee zijn veruit de meeste brildragers geholpen.

In een stroomversnelling

De laaiend enthousiaste reacties van gebruikers op het eerste prototype en het overlijden van Wims vader en businesspartner Jan begin dit jaar stuurden een en ander in een stroomversnelling. “Onze patentaanvraag was goedgekeurd, de eerste kapitaalronde een succes en we hadden de juiste partners gevonden (een bekende Italiaanse fabrikant voor de skibrillen en Belgische opticiens). Niets houdt ons nog tegen: we zijn klaar voor het komende seizoen.”

Skiën met Ottho

Hoe de toekomst eruitziet? Rooskleurig. “Of liever gezegd blauw, rood of groen”, aldus Wim. De goggle Ottho (de middelnaam van zijn vader) is namelijk verkrijgbaar met een blauwe, rode of groene fotochromatische lens. Het mooiste van al? De prijs en de doorlooptijd: de Ottho heb je al vanaf € 249,95 en wordt binnen de week bij je thuis afgeleverd. Bestellen kan eenvoudig online. Later dit seizoen worden de eerste kindergoggles op sterkte verwacht.

https://snowvision.net