skiën in Alpe d’Huez en Pic Blanc

Een klein Frans dorpje dat nog niet eerder over skiliften beschikte is vanaf komend seizoen onderdeel van een van de grootste skigebieden ter wereld.

Het dorpje Allemond in de Isère regio wordt op dit moment ver bonden met het grote Alpe d’Huez Grand Domain Ski, dankzij een gloednieuwe Leitner gondel met een capaciteit van 10 personen per gondel.

Shop Lokaal

De nieuwe Eau d’Olle Express lift overbrugt een hoogteverschil van 658 meter en heeft een totale lengte van 2.9 kilometer naar de skipistes van het naastgelegen Oz-en-Oisans. Van daar uit kun je verder gebruik maken van het Alpe d’Huez Grand Domain Ski.

Hoewel Allemond maar klein is ligt de locatie op slechts een uur van Grenoble en het goedkope prijskaartje maken het een locatie die snel zou kunnen uitgroeien tot een populaire destinatie.

Het resort is gelegen op 713 meter hoogte en vanuit hier kun je snel klimmen tot een hoogte van 3330 meter en zelfs naar de Sarenne gletsjer gaan. Hiermee is het direct een van de plekken met de hoogste vertical drops ter wereld. Je kunt namelijk ruim 2600 hoogtemeters afleggen. Op dit moment zijn er echter nog geen plannen om dat laatste stukje als echte piste te prepareren. Dat betekent dus dat je voor die 2600 meter wel off piste moet gaan.