Special Olympics Belgium organiseert eerste Nationale Winterspelen in samenwerking met SnowWorld

Special Olympics Belgium (SOB), de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseert van 13 tot en met 15 oktober de Nationale Winterspelen in samenwerking met SnowWorld Landgraaf. 235 SOB-atleten kunnen de Olympische sfeer opsnuiven in 4 sportdisciplines tijdens de winterse driedaagse bij SnowWorld Landgraaf (Nederland).

Omdat de olympische organisatie ernaar verlangt om haar atleten terug te kunnen ontmoeten, organiseert SOB in samenwerking met SnowWorld een nieuw sportgebeuren. Van 13 oktober tot en met 15 oktober zakken 235 atleten met een verstandelijke beperking en unified partners (atleten zonder een verstandelijke beperking), 60 coaches en 150 vrijwilligers af naar SnowWorld Landgraaf in Nederland om daar de allereerste editie van de Special Olympics Belgium Nationale Winterspelen mee te maken.


“We zijn positief ingesteld en tellen de dagen af tot oktober om eindelijk weer onze atleten in het echt te kunnen ontmoeten. Het is voor ons zeer belangrijk dat we hen zien doen wat ze het liefst doen, namelijk op competitief niveau sporten en vriendschappen aangaan met de andere atleten. We hopen dat het publiek tegen dan weer welkom is, zodat iedereen onze vreugde kan delen en kan komen supporteren voor onze atleten”, aldus een enthousiaste Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.

4 sportdisciplines

Op woensdag 13 oktober starten de Nationale Winterspelen met de traditionele Openingsceremonie, gevolgd door 2 dagen intens sporten en een Sluitingsceremonie op vrijdagavond 15 oktober. De 4 aangeboden sportdisciplines, in een Unified-format, zijn ski (40 atleten), snowboard (40), snowshoeïng (60) en floorball (95). Één piste van SnowWorld Landgraaf, die over de enige officiële indoor FIS-wedstrijdpiste in de wereld beschikt, wordt volledig ingenomen door de drie wintersporten.

“SnowWorld wil wintersport toegankelijk maken voor iedereen. We zijn daarom trots dat we hebben kunnen bijdragen aan het mede mogelijk maken van dit belangrijke evenement. We kijken er enorm naar uit om samen met de atleten en hun fans de passie voor sneeuwsport te delen”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld.

Naast het sportieve luik kunnen de atleten tijdens de Nationale Winterspelen gratis hun gezondheid laten screenen in 3 van de 8 gezondheidsdisciplines van het Special Olympics Healthy Athletes Program: Healthy Body, Health Promotion en Diabetes Prevention. Ook tal van animaties en een feestelijke après-ski op donderdag en vrijdag staan op het programma in het Olympisch dorp dat voorzien wordt rond de gebouwen van het wintercomplex.

Tweede Virtual Games tijdens het Hemelvaartweekend

Tijdens het Hemelvaartweekend in mei organiseert Special Olympics Belgium voor de tweede keer de Virtual Games. Dit is een digitaal alternatief voor de Nationale Spelen die normaal gezien jaarlijks dat weekend plaatshebben. Daarnaast wordt er maandelijks een nieuwe sport challenge georganiseerd in het kader van het digitaal sportprogramma Special9 van SOB.

www.special-olympics.be