Les Trois Vallees heeft aangekondigd komende winter meer drones in te zetten, om de veiligheid in het skigebied te verhogen.

Er wordt wereldwijd meer en meer gebruik gemaakt van drones om reddingsteams in skigebieden te ondersteunen. De nieuwe DJI Drone is al in gebruik in Val Thorens en is uitgerust met 2 camera’s waarvan een camera uitgerust is met een thermische optie en de andere camera kan inzoomen tot 180 keer.


De drones worden niet alleen ingezet om te helpen bij reddingsacties in de bergen, maar ook om op voorhand lawinegevaren te identificeren of andere gevaarlijke situaties snel te kunnen herkennen. OP deze manier kunnen situaties sneller geëvalueerd worden en kan er adequater gereageerd worden.

De drones zijn daarnaast uitgerust met luidsprekers die wintersporters aanwijzingen kunnen geven bij gevaarlijke situaties. Zo kan bijvoorbeeld gecommuniceerd worden hoe en waar gestrande wintersporters moeten wachten op een reddingsbrigade.

Er wordt verwacht dat deze drones komend seizoen in meerdere skigebieden ingezet gaan worden. Zo hebben Les Menuires en St Martin Belleville ook aangekondigd te starten met het gebruik van drones.