de steilste skipistes van Italië
Piculin - Kronplatz

De Italiaanse skigebieden strekken zich voornamelijk uit over Dolomieten en Alpen. De skigebieden zijn iets rustiger en kenmerken zich door mooie pistes in een knappe omgeving. Dat betekent echter niet dat het allemaal makkelijk verteerbare afdalingen zijn. Wij hebben een overzicht van de steilste skipistes van Italië voor je proberen te maken, en de steilste skipistes in Italië gevonden. 

De steilste skipistes van Italië: Piculin – Kronplatz

Met 72% is Piculin in Kronplatz/Plan de Corones de steilste skipiste die te vinden is in heel Italiè. Wij hadden zelf in ieder geval niet verwacht dat de steilste van Italiè te vinden zou zijn in het familiegezinde Kronplatz. Tijdens deze afdaling van twee kilometer daal je maar liefst 530 meter af. De Piculin zorgt voor uitdaging en adrenaline in een van de meest populaire skigebieden van heel Italiè. 
http://www.kronplatz.com/


De steilste skipistes van Italië: Val Mezdi – Val Gardena 

De Val Mezdi in Val Gardena is wellicht niet te vergelijken met de steilste afdalingen die we in Europa kennen maar behoort ongetwijfeld tot een van de spectaculairste off piste afdalingen in de Alpen. Zij speert zich dwars door het fameuze Sella-massief. Een afdaling op de Val Mezdi is het mooist tijdens de middaguren. Wanneer de zon in de rug staat zijn de vergezichten die je tijdens deze tocht ziet nog vele malen mooier. Wanneer je eenmaal bent aangekomen in Colfosco ski je terug via de Sella Ronda.

Helaas is er verder weinig informatie te vinden over steile Italiaanse afdalingen. Ken jij nog steile afdalingen in Italië? Laat het ons zeker weten zodat we het overzicht kunnen aanvullen. Wanneer je echt op zoek bent naar enorm steile afdalingen zijn andere landen dan ook beter geschikt. Ben je benieuwd wat Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk te bieden hebben? Lees dan snel verder via onderstaande links. 

Meer over de steilste skipistes in Europa