Freeride World Tour - David Carlier
Freeride World Tour - David Carlier

Zet je morgen vroeg schrap voor de meest spectaculaire actie die je je op ski’s of snowboard kunt inbeelden. De Freeride World Tour gaat weer van start.

Inderdaad, morgen 22 januari. Dat is een dag vroeger dan oorspronkelijk voorzien en heeft alles te maken met de recente sneeuwval en excellente condities op de wedstrijdhelling. Vallnord-Arcalis is op korte tijd uitgegroeid tot een waar freeride-mekka. De helling is een mix aan steile stukken in een erg natuurlijk decor.


De Freeride World Tour gaat in vijf stops op zoek naar de beste freerider ter wereld en dat in vier verschillende categorieën: ski heren en dames en snowboard heren en dames. Na Vallnord-Arcalis volgen nog Chamonix (Frankrijk), Fieberbrunn (Oostenrijk), Haines (Alaska) en de finale in Verbier (Zwitserland). Titelverdedigers Rodney George (ski heren), Eva Walkner (ski dames), Jonathan Charlet (snowboard heren) en Estelle Ballet (snowboard dames) kunnen zich alvast aan stevige concurrentie van een aantal ouwe getrouwe Freeride World Tour-deelnemers en een vat vol rookies verwachten.

Alle manches van de Freeride World Tour zijn via livecast te volgen op  freerideworldtour.com , dailymotion.com , youtube.com.