Technische skisokken X-Socks Ski Control
Technische skisokken X-Socks Ski Control

Geen padding op de juiste plaatsen? Geen innovatieve technologieën die de hele dag lang een optimaal voetklimaat garanderen? Pezen, spieren en gewrichten die bij belasting geen stabiliteit en houvast krijgen? Dan zou je skidag er heel anders uitzien! Daarom dus heeft X-Socks de technische skisokken X-Socks Ski Control 2.0 ontwikkeld. Vijftien innovatieve details en gepatenteerde functies garanderen een superieure sneeuwervaring.

Alleen het beste materiaal is goed genoeg als je de hele dag wil blijven gaan en genieten. Daar zijn ze bij sokkenspecialist X-Socks van overtuigd. Bij de technische skisokken X-Socks Ski Control 2.0 staan een exacte krachtoverbrenging en een prestatieverhogende klimaatcontrole centraal. Om dat te kunnen waarmaken, bulkt de sok van de innovatieve details en technologieën. We nemen er enkele onder de loep.


Kilmaatregulering voor je voeten

Wist je dat de menselijke voet dagelijks ongeveer 60 gram vocht verliest? Als we geen schoenen zouden dragen, zou dit vocht zonder problemen in de buitenlucht terechtkomen en bleven onze voeten vanzelf droog. Maar hoe creëer je nu het perfecte blotevoetenklimaat in een schoen? En meer bepaald in een nauw aansluitende skischoen? Het antwoord: met X-Socks klimaatregulerende technologieën. Hierdoor wordt bij de technische skisokken X-Socks Ski Control 2.0 de warmte, net als bij een blote voet, verspreid en optimaal in balans gehouden.

Het unieke AirConditioning Channel-systeem is ongetwijfeld de centrale component van het X-Socks warmte- en vochtregulatiesysteem. Dit systeem maakt gebruik van de natuurlijke pompbeweging van je voeten om frisse lucht aan te voeren en warme, vochtige lucht af te voeren via speciale airconditioningkanaaltjes. Door deze circulatie van verse lucht blijven je voeten comfortabel droog blijven en de temperatuur aangenaam constant. Wat niet alleen comfortabel is, maar ook onaangename geurtjes en blaren voorkomt.

Slimme paddings

Tot het einde van vorig millennium werden in sokken dikke paddings gebruikt om blaren te voorkomen. Een voet die is opgesloten in een sok en een schoen kan overtollige warmte echter niet afgeven aan de buitenlucht en begint vervolgens te transpireren. Dit soort sokken neemt het vocht op, wat leidt tot een vochtig en warm voetklimaat. Dit leidt vaak tot een zachtere huid, gevolgd door pijnlijke blaren, schaafwonden en beurse plekken. (Bye bye fijne skidag.)

Strategisch aangebrachte, comfortabele paddings in de technische skisokken X-Socks Ski Control reduceren de impact van schokken en werken optimaal samen met het unieke ventilatiesysteem. Deze paddings zijn zo geplaatst, dat ze extreem flexibel zijn en de skibeweging optimaal ondersteunen. Het X-Cross bandage-systeem biedt pezen, spieren en gewrichten bij belasting stevig houvast en stabiliteit. Een achillespeesbeschermer vermindert de kans op pijnlijke drukpunten. En ook de tenen, scheen, kuit en hiel zijn optimaal beschermd tegen druk en wrijving.

Technische skisokken X-Socks Ski Control

X-Socks legt de focus duidelijk op functionaliteit en technische uitstraling. Terwijl de materiaalsamenstelling een mix is van synthetische en natuurlijke materialen, zoals merinoswol. De technische skisokken X-Socks Ski Control bestaan zowel in een heren- als in een damesversie. Bij de damesversie zijn de sokken aangepast aan de anatomie van de vrouwenvoet. De Ski Control 2.0 is verkrijgbaar voor 24,95. Kijk op x-socks.be voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

 

Shop Lokaal