Technologie in de kijker: Blizzard's TrueBlend Woodcore
(c) Blizzard/Mathis Dumas

Blizzard heeft zijn allmountain freeride-collectie flink gepolijst voor komende winter: een nieuwe, extreem uitgekiende houten kern zorgt voor een compleet uitgebalanceerde ski-ervaring in alle condities die de bergen je voorschotelen. Meer weten? Lees vooral verder.

Wat drijft jou om dag na dag te blijven skiën? Ongeacht de sneeuwcondities en weersomstandigheden? Toch sta je er weer, elke ochtend opnieuw. Skischoenen dicht, ingeklikt in je ski’s en op naar de skilift. Wat is het? Drive? Goesting? Je materiaal? Om al deze criteria een boost te geven ontwikkelde Blizzard de TrueBlend Woodcore.


Blizzard TrueBlend Woodcore

Blizzard heeft zijn succesvolle allmountain freeride-lijn letterlijk uitgekleed. Tot diep in de kern. Hout biedt veel ontwerpmogelijkheden in het bouwen van ski’s en gebruikt men tegewnoordig in elke hoogwaardige ski als kern. Na de afgelopen jaren de skiconstructie te hebben geperfectioneerd met lagen van verschillende materialen die op elkaar zijn geperst, nam Blizzard het ontwerp van de houten kern zelf opnieuw onder de loep.

Opgebouwd uit verschillende houtsoorten

Met de meest innovatieve technieken creëeerde Blizzard een complexe kern van verschillende houtsoorten, om zo de eigenschappen van de ski tot in de kern te finetunen. Een ski moet bijvoorbeeld stijver zijn in het gebied onder de binding en zachter naar de skipunten toe.

Om dat te bereiken, bouwt Blizzard de TrueBlend WoodCore op met zeer fijne strips in de lengte verlijmd hout. In het gebied van de binding zijn lagen hardhout verwerkt en naar de tip en tail wordt zachter, lichter hout gebruikt. Deze complexe constructie geeft de kern verschillende stijfheidsgebieden. Zo is de flex nauwkeurig afgestemd over de hele lengte van de ski, wat zorgt voor een meer harmonieuze rit.

Het neusje van de zalm voor allmountain freeride skiërs

De TrueBlend Woodcore-technologie maakt een natuurlijke en dynamische buiging van de ski’s mogelijk. Dit betekent: een meer ontspannen handling, gebalanceerde dynamiek en een zeer nauwkeurige controle.

Kortom: niet de omstandigheden, maar de skiër zelf bepaalt wanneer en waar hij of zij skiet. De hardere flex in het midden geeft je de nodige stevigheid. En de zachtere flex in tip en tail garandeert meer vergevingsgezindheid en een eenvoudigere vrijlating van kracht.

Op je beste dagen geven de Blizzard allmountain freeride ski’s je vleugels. Op elke andere dag zullen ze een betrouwbare, solide skipartner zijn, zelfs in de slechtste omstandigheden. Enkele topmodellen ontdekken? Dan verwijzen we graag naar de nieuwe pareltjes van allmountain freerideski’s van Blizzard voor 2020/2021!

Shop Lokaal