Dit weekend viert skigebied Pitztaler Gletscher de start van het wintersportseizoen met het hoogst gelegen gletsjerfeest van Oostenrijk. Op 11 oktober is de nieuwe Wildspitzbahn in gebruik genomen, die wintersporters tot een hoogte van 3.440 m brengt. Tijdens het openingsweekend vormen ‘hoog’ en ‘groots’ de rode draad. Een week later, op 3 en 4 november, gaat ook het cross country skiseizoen van start. Op dit moment ligt er 20-50 cm sneeuw op de gletsjer en is 27 km piste geopend. Aanstaande zaterdag wordt nog eens 25 cm verse sneeuw verwacht.

Tijdens de derde editie van Tirols hoogste gletsjerfeest hebben bezoekers de keuze uit tal van activiteiten. Zo kunnen de nieuwste helmcamera’s, ski-, freeride- en snowboardmaterialen worden getest. Ook kunnen de eigen prestaties worden gemeten op het reuzenslalomparcours aangelegd met zelftimer.
 
Hoogst gelegen workshops en barbecue
Ook wordt er een aantal workshop gegeven op grootse hoogte. Wie op zoek is naar actie en adrenaline, bekijkt de ijswanden van dichtbij tijdens de workshop ijsklettern voor beginners. Voor de off piste skiërs wordt er een LVS zekerheidstrainingen georganiseerd waarbij sondes, lawinepiepers en uitrustingen worden getest. Om alle sportieve ervaringen in het Pitztal te vereeuwigen, kunnen wintersporters deelnemen aan de workshop sportfotografie.
 
Het zonneterras van gletsjerrestaurant Kristall fungeert als ‘party-zone’ met een sneeuwbar, ligstoelen, DJ en een winterse barbecue. Alle programmaonderdelen van Tirols hoogst gelegen gletsjerfeest zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldige skipas.
 
DELEN
Vorig artikelSneller, comfortabeler en veilig naar omhoog!
Volgend artikelproef van de traditionele keuken!
°1978 // Favoriete sporten: skate/snow/surf/trail running/basket // Favoriete hobby thuis: familie // Favoriete sportclub: Beerschot-Wilrijk // Owner Kompanion // Optimist tot in de kist // Leef vandaag, het kan de laatste zijn!