uvex helmen en goggles

Helm en goggle op. Klaar om te glijden! Niet zomaar een helm of bril natuurlijk, want als het op veiligheid en bescherming aankomt, is alleen het beste goed genoeg. De nieuwe uvex helmen en goggles zien er niet alleen stijlvol uit, maar herbergen ook heel wat technologie. Enkele highlights uit de nieuwe collectie.

De nieuwe uvex helmen en brillen

Helmen met unieke +Plus-technologie

Sportmerk uvex stelt zichzelf de eis om qua innovatie, comfort en veiligheid constant voorop te lopen. De uvex +Plus-technologie is daarvan opnieuw een ultiem bewijs. De helmen met deze technologie zijn 15% lichter dan normale ABS-helmen en veiliger dan ooit.

Dankzij de slimme vorm met schokbrekende eigenschappen kunnen zachte voeringen voor een groot gedeelte achterwege blijven. Hoewel dit niets afdoet aan het comfort (integendeel!), neemt het gewicht van de helm flink af en wordt slijtage voorkomen. Bovendien blijft de temperatuur tussen hoofd en helm stabiel. Tegelijkertijd houdt uvex van een schoon milieu. Waarom biologisch schadelijke materialen aanwenden als het ook zonder kan? Alle materialen zijn dan ook recyclebaar. Deze unieke +Plus technologie is onder andere te vinden in de race+, JAKK+ en p1us en p2us modellen.

>>> Harder, lichter, sterker, de uvex P1us 2.0 is de lichtste hardshell helm die ooit is gemaakt. Puur design ontmoet high end technologieën. De shell is gemaakt van thermoplasmatisch kunststof (TPO), materiaal dat gewend is om stevige klappen op te vangen, zelfs 16% meer dan de gestelde impactnormen voorschrijven! En dat keer op keer. Deze lichtgewicht helm, voorzien van een slimme vorm en schokbrekende eigenschappen, houdt de temperatuur tussen je hoofd en helm aangenaam stabiel. Dankzij het IAS-systeem kun je de helm perfect aan je hoofd aanpassen.

Het IAS-systeem zorgt voor een perfecte fit om het hoofd van de gebruiker, rekening houdend met niet alleen de omtrek van het hoofd, maar ook met de vorm van de schedel, waardoor de binnenschaal ook in hoogte verstelbaar is. Zo kan elke gebruiker een goede fit vinden in een 2.0 uvex helm, en zal veiligheid nooit ten koste gaan van de maatvoering!

 

Downhill 2000 goggles on top of the hill

De Downhill 2000-collectie van uvex is er een met veel traditie. Al in de jaren 70 bevolkten skiërs de pistes met kleurige lenzen. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het skibeeld. Een breed spectrum aan flitsende, modieuze kleuren maakt de wintersporter herkenbaar en opvallend. De uvex Downhill 2000 goggles zijn frameloos en retro en juist daardoor extra trendy!

Alle Downhill 2000 goggles zijn sneeuw- en waterdicht en voorzien van contrastversterkende lenzen die de ogen maximaal beschermen tegen schadelijke uv-a, uv-b en uv-c stralen en zorgen voor een glashelder zicht. Dankzij slimme ventilatiepunten zal de lens van binnen minder snel beslaan. En, het frameloze en oversized ontwerp zorgt voor een breder blikveld dan ooit!

De uvex Downhill 2000 range is ontzettend uitgebreid! Een blikvanger is de Downhill 2000 VLM. Deze goggle heeft een meekleurende variomatic litemirror lens, die zich als een kameleon aanpast aan elke lichtsituatie. Het paradepaardje van de collectie is de Downhill 2000 VP X. Naast een variomatic lens is de lens van deze goggle ook voorzien van polavision. Dit zorgt voor optimale bescherming tegen reflecterend licht. De Downhill 2000 LM, Downhill 2000 FM en Downhill 2000 VFM zijn ook verkrijgbaar in een S variant.

>>> Ook dit model, de luxe oversized uvex Downhill 2000 LM gooit hoge ogen. Hij kreeg een frameloze constructie, waardoor zelfs de meest hevige sneeuw van de goggle afglijdt, zonder aan het frame te blijven plakken en je zicht te belemmeren. Of je de goggle nu over of onder je helm draagt, de brede strap houdt de goggle altijd op de juiste plaats. De decentered-lenstechnologie zorgt voor een helder zicht zonder vervormingen, in overeenstemming met EN 174, en is perfect voor de zwaarste wintersportuitdagingen.

www.uvex.be