Val Gardena
Val Gardena, Merel van der Lande

Het skigebied van Val Gardena is een van de belangrijkste skigebieden in de Italiaanse Dolomieten. Val Gardena strekt zich uit over drie verschillende dorpjes: Ortisei, Santa Cristina en Selva Gardena. Met Dolomiti Superski en het skigebied van Alpe di Siusi om de hoek wordt Val Gardena beschouwd als een uitstekend wintersportparadijs.

Alle niveaus

In Val Gardena vind je skipistes voor eenieder niveau, zowel voor skiërs als voor snowboarders. Met in totaal 175 pstekilometers, allen met elkaar verbonden door middel van 80 liften, zul je je niet snel vervelen in Val Gardena. Het hoogste punt in Val Gardena ligt op 3181 meter hoogte, de pistes gaan van 1200 tot 2500 meter.Val Gardena is zo een groot en afwisselend skigebied met ontelbare mogelijkheden. Beroemd en berucht bij veel wintersporters is de Sella Ronda, een tocht waarbij je doorheen het hele Sella-massief trekt. Ook langlaufers worden op hun wenken bediend: met 115 kilometer aan loipes doorheen het door Unesco-beschermd werelderfgoed van de Dolomieten, staat synoniem voor een onvergetelijke ervaring. De Dolomieten zijn simpelweg prachtig, het is een van de mooiste decors om wintersport ten volle te beleven. Heb je even genoeg van geweld op de pistes, flaneer dan door de knappe en rustige dorpjes, dompel je onder in een overweldigend wellnessaanbod of ga de culinaire toer op. Het skigebied van Val Gardena ligt aan de zuidkant wat vaak mooi weer oplevert. Dankzij het enorme netwerk van Dolomiti Superski ski je elke dag elders.


Gezelligheid en landschap als extra troef

De dorpjes rond het skigebied van Val Gardena zijn bijzonder charmant en authentiek. Het eten is er heerlijk, de sfeer rustig en ongedwongen. Het is Italiaanse flair met een Oostenrijks vleugje. Selva is het hoogstgelegen dorpje in Val Gardena. Bijzonder in deze streek is de tweetaligheid; Duits en Italiaans. Val Gardena wordt zo Gröden.