Val Thorens
Val Thorens (c) C.Cattin OT Val Thorens

Het skigebied van Val thorens is gelegen in Les Trois Vallées op maar liefst 2300 meter hoogte. Dit maakt van Val Thorens het hoogste skigebied van heel Europa. Je vindt in dit gebied meer dan 150 kilometer aan pistes. Skiërs en snowboarders zijn hier aan het juiste adres.

Pistes voor iedereen 

Van groen tot zwart, iedereen vindt er wel een piste naar zijn zin. Als beginner ben je hier zeker ook aan het goede adres met maar liefst acht skischolen en maar liefst 280 skileraars. Op de verschillende groene pistes kan je als beginnende skiër zeker iets leren. Ben je eerder gevorderd dan zijn de blauwe en rode pistes zeker iets voor jou. Heb je al jarenlang ervaring dan zijn er ook nog uitdagende zwarte pistes. Meer uitdaging vind je dan weer off-piste, in Val Thorens zijn er uitstekende mogelijkheden om dit te doen. Er zijn verschillende flanken waar je prachtig kan skiën of boarden. Ook heb je nog een uitdagend snowpark met verschillende jumps en boxes in verschillende maten. 


Kinds in Val Thorens

Met kinderen is Val Thorens ook zeker en vast een aanrader. Voor de allerkleinsten heb je een kinderopvang, hier worden indoor- en outdooractiviteiten georganiseerd. Voor de kinderen tussen de drie en vier jaar, is er de mini-club waar er een introductie skiën wordt gegeven. In Val Torens heb je een speciale kinderpiste waar men het skiën onder de knie kan krijgen. 

Naast de piste

Val Thorens staat er voor bekend … de beste après-ski van Frankrijk vind je hier. Van bars, cafés tot de beste restaurants. Je vind het hier allemaal. Lekker eten en genieten van een geweldige après-ski het kan allemaal. Ook kan je in Val Thorens genieten van andere dingen. Een concert meepikken, een breed aanbod aan sport en wellnessmogelijkheden, je vraagt het maar. Wil je even gaan shoppen? Dan is dat zeker ook nog een mogelijkheid. Je kan hier namelijk shoppen tot laat in de nacht.