Valmeinier
Valmeinier

Valmeinier is een dorpje gelegen in de Savoie, het dorp bestaat uit twee delen, Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Het skigebied van Valmeinier telt een groot aantal aan pistes en is zeer kindvriendelijk.

Skipistes 

Valmeinier heeft maar liefst 150 kilometer aan pistes die goed zijn voor 89 pistes. Je vindt hier vooral rode en blauwe pistes maar er zijn ook een aantal groene en zwarte. Je hebt hier pistes voor alle niveaus. Maar niet alleen pistes vind je hier. Wil je liever eens wat meer uitdaging dan kan je naar het funpark gaan. In het funpark vind je verschillende mogelijkheden voor verschillende niveaus. Voor de langlaufer is er ook veertig kilometer aan loipes. En wandelpaden vind je hier ook, goed voor ongeveer een tiental kilometer. Maar niet alleen wandelingen op paden. Ook worden er regelmatig Bigfoot-wandelingen georganiseerd. 

Familiegebied

Voor een uitgebreide après-ski moet je in Valmeinier niet zijn het is namelijk eerder een familiegebied. Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor de kinderen maar niet alleen dat ook voor jou alleen zijn er activiteiten. Terwijl is er een opvang waar kinderen terecht kunnen. Ook is er in Valmeinier een skischool waar Nederlandstalige lessen worden gegeven. En heb je hier een speciale kinderlift. 

Ontspanning 

Naast de pistes of wandelpaden en loipes heb je ook nog verschillende andere mogelijkheden. Zo worden er in het dorp activiteiten georganiseerd voor de kinderen maar ook voor de volwassenen. Zo kan je genieten na een vermoeiende dag skiën of snowboarden van een rustgevende massage. Of wil je liever eens iets anders doen dan skiën dan kan je een tocht met de hondenslee maken of eerder een ritje maken op de rodelbaan. Of de bergen en pistes een vanuit een andere hoek bekijken dat kan ook. Heb je geen hoogtevrees en wil je wel eens zweven dan is paragliding vast iets voor jou. 

DELEN
Vorig artikelLe Grand Bornand
Volgend artikelPiau Engaly