Villars
Villars

Het skigebied van Villars-sur-Ollon ligt op 1300 meter hoogte en is een gezellig dorpje uitstekend voor families. ’s Morgens neem je de gondel naar boven naar het skigebied Villars-Gryon, waar je een aantal sleepliftjes vindt, allemaal heel erg toegankelijk en snel bereikbaar.

Adembenemend panorama

Een eenvoudige piste brengt je na een dagje skiën of snowboarden terug in het dorp. Zowel ervaren als minder ervaren wintersporters kunnen deze da afdaling gemakkelijk aan. Maar eenmaal beneden zijn er weinig feestmogelijkheden. Je kunt er gerust een glaasje drinken, maar Villars-sur-Ollon is toch voornamelijk geschikt voor mensen die ’s avonds graag rustig napraten over hun sportieve dag eerder dan een dansje te wagen in de plaatselijke danszaal, want die is niet aanwezig in dit kleine dorpje. De omgeving is hier heel indrukwekkend en Villars-Sur-Ollon biedt je een adembenemende inkijk in de Alpen. Kinderen kunnen er in het naburige bos heel leuk in sneeuw gaan spelen. 

Shop Lokaal

Het ski- en snowboardgebied kijkt aan de ene kant uit op de Mont Blanc en aan de andere kant op het Meer van Genève. De naam Villars-Gryon is misleidend, want het werkelijke wintersportgebeuren ligt eerder rondom Villars. In Bretaye komen tal van pistes en liften samen. Vanuit Villars neem je dan ook de tandradbaan naar Bretaye of je bereikt het via Roc d’Orsay (met de kabelbaan) om vervolgens naar Bretaye te skiën of boarden. Villars zelf is dus vooral voor beginnende wintersporters en Bretaye biedt meer mogelijkheden. Bretaye is ook de moeite waard voor een bezoek door de unieke ligging in een soort kom met maar liefst vijf verschillende kanten. Voor de echte fanaten is er ook naast de verbinding met Gryon ook een busverbinding met Les Diablerets.

Het totaalaanbod van Villars-Gryon en Les Diablerets (1300 – 3100 meter hoogte) samen omvat 100 kilometer skipistes (grootste gedeelte ligt wel degelijk boven Villars), waar voldoende tochten die ondernomen kunnen worden. De off-piste (inclusief de gletsjer) mogelijkheden blijven natuurlijk een enorme aantrekkingskracht uitoefenen ondanks het prijzige karakter. De prijzen voor overnachtingen hier zijn aan de hoge kant, maar je krijgt er wel een uitstekende dienstverlening voor in de plaats.