Wellness en ski in Brides-les-Bains
Brides les Bains © J.M-Gouedard

Voor een ontspannen wintersportvakantie aan de voet van Les Trois Vallées is Brides-les-Bains de perfecte uitvalsbasis. De toevoeging ‘les-Bains’ verwijst namelijk naar de thermale waterbronnen die al eeuwenlang bezoekers naar het pittoreske dorp voeren. Wellness en ski in Brides-les-Bains gaan dan ook hand-in-hand. En of je nu met de auto, het vliegtuig of de trein op wintersport gaat, Brides-les-Bains is door haar gunstige ligging perfect bereikbaar met alle vervoersmiddelen.

Wellness en ski in Brides-les-Bains

Ski à volonté

Als wintersporter kom je niets te kort in Brides-les-Bains. Door de centrale ligging aan de voet van Les Trois Vallées heb je alle sneeuwactiviteiten binnen handbereik. Wil je toerskiën in Méribel of schansspringen in Le Praz? Geen enkel probleem, maar je kunt natuurlijk gewoon ook genieten van de meer dan 600 pistekilometers die het gebied telt. Door het ruime aanbod aan pistes is Brides-les-Bains dan ook een prima uitvalsbasis voor wintersport op elk niveau en voor iedere leeftijd.

Shop Lokaal

Wellness en ski in Brides-les-Bains (c) Sylvain Aymoz

Dagje(s) wellness

Het wellnessaanbod in Brides-les-Bains is continu in ontwikkeling. Zo heeft The Grand Spa Thermal (een van de grootste thermale spa’s in Frankrijk) voor komend seizoen ruim 600 vierkante meter aan wateroppervlak toegevoegd en introduceert het viersterren Mercure Grand Hotel des Thermes vanaf dit seizoen een speciaal wellnessaanbod geheel gericht op 6 tot 12-jarigen. Geniet van wellnessproducten gericht op de jeugd of boek eens een moeder-dochtermassage. Ook nieuw is het Snowshoe & Wellbeing-arrangement waarbij je op sneeuwschoenen enkele prachtige wandelingen maakt in een ongerepte natuurlijke omgeving, gecombineerd met gezonde maaltijden en ontspannende wellnessactiviteiten.

Wellness en ski in Brides-les-Bains: genieten in luxe © Gilles Lansard

Wellness en ski in Brides-les-Bains: culinair genieten 

Ook de inwendige mens komt in Brides-les-Bains niets te kort. Het merendeel van de resorts biedt deze winter weer een ruime keus aan gezonde gerechten aan. Maar pas echt uniek is dat Brides-les-Bains als enige dorp in Frankrijk een eigen dieetlabel voert. Je kunt bij 14 restaurants terecht om gezond (en lekker) te genieten van de heerlijke Franse cuisine met veel groenten, lichte sauzen en verse Alpenkruiden.

Events op de agenda

De vakantieweken staan in het teken van Fondus de Savoie en bieden je de perfecte kans om kennis te maken met de tradities en het culinaire binnen ‘the Savoie way of life’. Tijdens de Healthski & Gourmet week van 14 tot en met 18 januari 2019 staat dan weer alles in het teken van ontspanning. Van yogasessies tot workshops en van gourmetdemonstraties tot een zen-party in een iglo. Laat je verrassen tijdens de Healthski & Gourmet tijdens jouw wellness en skivakantie in Brides-les-Bains.

Shop Lokaal