Wildkogel
Wildkogel

In het hart van de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk vind je het wintersportgebied Arena Wildkogel. Dit kleine (slechts 62 kilometer pistes) en minder gekende skigebied ligt tussen meer bekende gebieden: Zillertal en de Kitzbüheler Alpen. 

Geliefd bij families

De pistes bieden wel vrij veel variatie waardoor het gebied wel geliefd is bij families. De dorpen Neukirchen en Bramberg hebben een directe verbinding met Arena Wildkogel. In  Neukirchen  vertrekt de gondellift aan de voet van de Wildkogel. Met een moderne liftinfrastructuur en strategisch geplaatste sneeuwkanonnen, is dit een leuk gebied om te vertoeven.  Een aantal pistes zijn echt de moeite waard en brengen je ofwel terug bij het bergstation of gewoon tot in het dal. De afdaling tot in Neukirchen zelf wordt best vroeg in de ochtend ondernomen. 

Shop Lokaal

De langste afdaling bedraagt veertien kilometer en loopt gedeeltelijk langs de rodelbaan. Deze rodelbaan staat ook gekend als de langste rodelbaan van Oostenrijk en wordt s’avond verlicht waardoor je tot in de late uurtjes kunt genieten van deze leuke winteractiviteit.  Een andere meer toeristische afdaling is deze die eindigt in Alpen Gasthof Neuhaushof, waar je gratis terug gebracht kan worden naar het dalstation (via de Hüttenwirt). Niet zozeer de hoogte, maar wel de ligging in de kom van de berg zorgt voor een sneeuwzekerheid tot ver in de lentemaanden. De hellingen liggen meer aan de noordkant en hebben dus minder last van de zon waardoor de kwaliteit van de sneeuw ook vrij goed blijft. Door de nabijheid van de grotere gebieden, kan je ook een dagje uitwijken naar de Zillertal Arena bijvoorbeeld. 

Het gebied is zeker ook aantrekkelijk voor kinderen. Met speciale skiweides voor de kleinste is het een aangenaam gebied om hun de eerste skilessen te bezorgen. 

Daarnaast trekt Skiarena Wildkogel ook veel mensen die willen genieten van het meest adembenemend uitzicht in Oberpinzgau, dit van Nationalpark Hohe Tauern en de 3674 meter hoge Großvenediger.