Création Agence Kudeta adapté par France Montagnes
Création Agence Kudeta adapté par France Montagnes

Iedereen staat te trappelen om weer op wintersport te gaan. Door middel van een aantal coronamaatregelen kunnen sneeuwliefhebbers deze winter in alle veiligheid naar de Franse bergen waar ze met open armen zullen worden ontvangen.

•Men dient vanaf 11 jaar een mondkapje te dragen in gondels, op drukke plekken in de buitenruimte en in de wachtrij bij skiliften waarbij ook 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. In de stoeltjeslift in de openlucht is het niet nodig om een mondkapje te dragen.

Shop Lokaal

•In Frankrijk geldt er géén 2G-regel om toegang te krijgen tot de horeca.

•Vooralsnog is het tonen van een ‘pass sanitaire’ (een geldige QR-code waarmee je aantoont dat je volledig gevaccineerd, negatief getest of genezen bent) niet verplicht in de skilift. Echter, indien de nationale besmettingsgraad in Frankrijk de 200 besmettingen per 100.000 inwoners passeert, kan deze maatregel alsnog worden genomen. Goed om te weten: momenteel beschouwt Frankrijk buitenlandse toeristen die één prik met het Janssenvaccin hebben gehad als volledig gevaccineerd. Daarnaast is het momenteel ook niet verplicht voor buitenlandse toeristen van 65+ om een zogenaamde ‘boosterprik’ te halen.

Covidregels in Frankrijk deze winter

Création Agence Kudeta adapté par France Montagnes

C’est l’hiver!
Denk je aan skiën, dan denk je waarschijnlijk gelijk aan de Franse Alpen en dat is niet voor niets met al die fantastische skipistes voor alle niveaus. Weet je niet waar te beginnen? Dan vind je hier een aantal van onze favoriete pistes waarvan je de openingsdata hier kunt vinden. Ook voor langlaufers is de keus nog niet zo makkelijk: wordt het Le Sancy, een van de grootste langlaufgebieden in het Centraal Massief, of toch Le Lac Blanc in de Vogezen dat zo fijn is voor gezinnen?

©Atout France, Gilles Lansard

Over gezinsvakanties gesproken: als je tieners hebt die wel in zijn voor iets nieuws, neem ze dan absoluut mee naar de Pyreneeën. Hier kun je heerlijk fatbiken in de sneeuw, geocachen of je wagen aan ‘skijøring’, oftewel je laten voorttrekken door een paard terwijl je op ski’s staat. Maar sla ook zeker niet het Juragebergte over dat ook wel als Klein Canada of Frans Scandinavië bekendstaat vanwege de dichte dennenbossen, uitgestrekte witte vlaktes en bevroren meren. Wie weet spot je wel een gems of een lynx als je geluk hebt! Tot slot zijn er naast de klassieke wintersporten nog andere originele manieren waarop je de Franse bergen kunt beleven, denk aan bosbaden om energie op te doen, zelf sleehonden mennen, een heuse survivaltocht maken of, voor de echte koele kikkers, ijsduiken.

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar deze website: https://nl.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/coronavirus-informatie-situatie-frankrijk

©Valentin Pacaut, The Explorers i.s.m. Atout France