Oberholz hut in Obereggen (c) Obereggen AG
Oberholz hut in Obereggen (c) Obereggen AG / Paolo Codeluppi

Op wintervakantie in Zuid-Tirol? In Eggental is het dubbel genieten van twee Dolomiti-skigebieden, het gezellige Obereggen en het kindvriendelijke Carezza, op slechts twintig minuten van de regionale hoofdstad Bolzano/Bozen. Wie wil kan een actieve vakantie dus zo combineren met een citytrip naar die historische stad, waar je in het archeologiemuseum de beroemde IJsman kan zien.

De toppen van de Catinaccio/Rosengarten en de Latemar vormen het prachtige decor voor de schilderachtige dorpjes en tientallen knusse berghutten. Wie niet weet waar eerst heen, kiest voor de nieuwe Dolomiti Panorama Tour, Latemar Circuit Ski Safari, een professioneel gegidste skisafari die de mooiste hotspots met elkaar verbindt.

Onderweg passer je Laurins Lounge (2377 m), op de rand van het Rosengartenmassief, waar het aangenaam verpozen is met zicht op de Dolomieten. Een architecturaal pareltje is de nieuwe Oberholz Hut (2100 m). Hier bieden enorme panoramavensters een uitzicht om nooit te vergeten. Zowel Obereggen als Carezza zijn toegankelijk met de Combi Ski Pass en de Valle Silver Ski Pass.

Tussen de bergmassieven vind je ook tientallen kilometers langlaufroutes en perfecte paden om over te sneeuwschoenwandelen of te hiken, al dan niet gegidst. Ook goed om weten: in het Eggental denkt men groen. De hele regio Obereggen is aangesloten op een collectief verwarmingssysteem (‘stadsverwarming’). Carezza behoort tevens tot de Alpine Parels, een toeristisch samenwerkingsverband dat duurzaam toerisme promoot.

Wintervakantie in Zuid-Tirol

Niet te missen in Obereggen

  • Nachtraven reppen zich op dinsdag, donderdag, vrijdag naar de piste van Obereggen en de 2,5 km lange rodelbaan. Deze zijn dan tot tien uur ’s avonds verlicht.
  • Snowpark Obereggen is uitgeroepen tot een van de beste snowparks, met meer dan 30 obstakels opgesteld in een Easy, Medium en Pro Line, en een Nightpark.
  • Speciaal voor families is er Brunoland, Yeti Children’s Park, Kids Snowpark, Yeti Miniclub, Snow House en twee rodelbanen.
  • 16 gezellige hutten – waaronder de nieuwe Oberholz Hut – serveren traditionele lokale gerechten, zoals Speckknödel, Kaiserschmarrn en schlutzkrapfen
Familievriendelijk Carezza (c) Laurin Moser
Familievriendelijk Carezza (c) Carezza Dolomites / Laurin Moser

Must do’s in Carezza

  • Kindvriendelijkheid is in Carezza troef. Er zijn de makkelijk bereikbare blauwe pistes, een snowpark, rodelpistes en tal van activiteiten speciaal voor kinderen, waaronder de themapiste van de lokale (dwerg)koning Laurin en de Koning Laurin legendetrail.
  • Carezza is terecht trots op de titel ‘Alpine Climate Ski Resort’. Op de website lees je welke maatregelen men hier neemt om energie en het milieu te sparen.
  • Maak een zonnestop op het terras van een van (of alle) 20 hutten, waaronder de Laurins Lounge, de hoogste panoramalounge in Zuid-Tirol en een perfect plek voor een sundowner.

https://eggental.com/nl

www.suedtirol.info/winterzon