Zell am see
Zell am see

Aan de Zellersee vinden we Zell am See midden in de bergen en met Schmittenhöhe als sneeuwzeker skigebied. De pistes kunnen quasi allemaal door sneeuwkanonnen van sneeuw voorzien worden. Liefhebbers van zware zwarte pistes  opz oek naar de 25 kilometer pistes met de hoogste moeilijkheidsgraad verspreid over negen verschillende afdalingen. 

KindvriendelijkSch

De afdalingen zijn niet heel erg moeilijk waardoor het gebied minder geschikt is voor gevordere skiërs of snowboarders en ook off-piste fanaten laten dit gebied eerder links liggen. Het is wel vrij kindvriendelijk maar bovenal gezellig en knus. Snowboarders en freestylers kunnen terecht op de halfpipe, maar je kan ook je tijd meten op de pistes. Daarnaast heb je tal van mogelijkheden om uw carve-techniek bij te schaven. In de omgeving zijn ook andere wintersportgebieden te vinden, zoals de gletsjer van de Kitzsteinhorn (Kaprun) of de Maiskogel. 

Shop Lokaal

Gezelligheid troef

Het centrum van  Zell am See zelf is vrij van autoverkeer. Het is iets duurder dan gemiddeld waardoor het ook als mondain gekarakteriseerd wordt. Je kan er gezellig samenzijn in tal van hutten of eerder modernere restaurants. Met meer dan negentig restaurants en tal van caféetjes kan je stellen dat de après-skimogelijkheden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast biedt dit stadje ook aangename terrasjes die uitkijken op het meer. 

Je kan er ook zeer mooie winterwandelingen maken en dit op 2000 meter hoogte. Jongeren worden eerder aangetrokken door de cinema en nadien een bezoek aan de drukste kroegen. Er is een schaatsbaan aanwezig maar je kan ook schaatsen op het bevroren meer. Daarnaast biedt dit gebied ook een rodelbaan en klimbaan. Voor raket-fanaten is er een squashbaan en een tennishal. En uiteraard kan je er ook baantjes trekken in het plaatselijke zwembad. Maar je kan er ook paardrijden of gewoon de sportschool bezoeken. Voor de avonturiers is er ook de mogelijkheid om tussen de bergen te leren parapenten.