Zell am Ziller
Zell am Ziller

Binnen de Zillertal Arena is Zell am Ziller het grootste skigebied dat bovendien heel snel bereikbaar is wanneer je via Duitsland reist. In totaal telt Zillertal Arena maar liefst vijf bergtoppen en vier resorts, dit verdeeld over twee Oostenrijkse deelstaten. In totaal biedt dit gebied 139 kilometer aan pistes te bereiken via 51 verschillende skiliften.

Uitdagingen

Vanuit de 1309 meter hoge Wiesenalm kan je niet afdalen naar het dal. Terugkeren naar het resort kan dus voor heel wat wachttijd kosten. Je kan er wel via een stoeltjeslift, de Sportbahn genaamd, naar de Karspitze zetelen. Daar kan je dan genieten van de enige zwarte piste die in Zell te vinden is. De gondellift naar Wiesenalm gondelt ook nog verder omhoog naar 1744 meter waar je op Rosenalm, het hart van Zillertal Arena, aankomt. Daar kan je overstappen op een stoeltjeslift om nog hoger te starten met de afdalingen. Je kan kiezen tussen de Karspitze, op 2264 meter hoogte of de nog hoger gelegen Kreuzjoch (2500 meter). Rosenalm biedt een aantal uitdagingen voor beginnende skiërs, als je hoger gaat kom je aan middelzware afdalingen toe. Ongeacht de moeilijkheidsgraad van de pistes, is het uitzicht altijd van de hoogste kwaliteit. De twee skiliften doorheen het Wilde Krimml gebied dienen vooral als doorreis liften, de afdalingen in het Wilde Krimml zijn namelijk minder interessant voor de skiër of snowboarder die op zoek is naar iets pittigers. 

Vanuit Zell kan je dan ook binnen eenzelfde dag naar de andere kant van het langgerekte gebied reizen (op een twintig kilometer lange bergrug). Deze tript brengt je naar de Plattenkogel (en terug). Als je niet tijdig terug bent (je moet je wel wat haasten indien je de laatste liften terug wilt nemen) dan doe je gewoon beroep op de gratis skibus. 

Rodelen

Elk dorp in het gebied heeft ook een rodelbaan ter beschikking met het toppunt in Zell am Ziller met de moderne Arena Coaster, die ook in de zomer toegankelijk is. Maar ook de zeven kilometer lange verlichte rodelbaan bij Hainzenberg, onder de Gerlossteinlift is de moeite waard. Dit gebied staat ook bekend voor de fantastiche combinatie van wintersport en spectaculaire après-ski. Het skigebied is heel populair in Nederland en ook de bars na het skiën gonst het van de Nederlandse tongval. Wie minder zin heeft in een typisch Nederlands feestje, kan het best uitwijken naar Hochkrimml.

DELEN
Vorig artikelSki Juwel Alpbachtal Wildschönau
Volgend artikelObertauern