Skiapp Zermatt
Skiapp Zermatt, Thomas De Boever

Het skigebied van Zermatt is legendarisch, met de ligging aan de voet van een van ‘s werelds meest bekende bergen, Matterhorn. Elke wintersporter moet ooit een keertje in Zermatt geweest zijn.

 

Matterhorn

Zermatt is meer dan zomaar een skigebied. Het autovrije bergendorpje heeft een internationale uitstraling en dat niet enkel bij wintersporters of bergliefhebbers. Toeristen die hun foto van de Matterhorn willen, vullen de straten van een geraffineerd en mondain dorpje. Het skigebied is groot en uitgestrekt en met pistes tot een hoogte van 3882 meter is het bovendien bijzonder sneeuwzeker. Uiteraard zijn de spectaculaire uitzichten op de 4478 meter hoge Matterhorn alom tegenwoordig. Maar het is hier niet enkel de Matterhorn die de aandacht opeist. Vele andere vierduizenders zijn prominent aanwezig. Neem de spoorbaan naar de 3100 meter hoge Gornergrat en geniet daar van uitzichten op ondermeer Dufour Spitze en Liskamm. Als het mooi weer is, heb je zicht op dertig vierduizenders rondom je. Zelfs in de zomer kan je in het skigebied van Zermatt op de gletsjer van de Klein Matterhorn terecht. Duizend hoogtemeters afdalen in de zomer, is hier dan ook geen uitzondering. De pistes van het skigebied van Zermatt zijn vaak lang en uitdagend. Je kan zelfs de grens oversteken om in het Italiaanse Breuil-Cervinia een dagje te gaan wintersporten.


Geen auto’s

In Zermatt komen geen auto’s. Je auto laat je achter in de parking in Täsch van waaruit je met de trein het laatste stuk richting Zermatt aflegt. Hou er rekening mee dat Zermatt niet meteen het meest goedkope Zwitserse skigebied is. 

 

 

DELEN
Vorig artikelSaas-Fee
Volgend artikelSankt-Moritz