Eten met uitzicht (c) Zuid-Tirol

La Ferme du 23

In Val Cenis is een nieuw bergrestaurant op de Piste de l‘Escargot (de slakkenpiste). Dankzij die groene piste (de langste van Europa), is het restaurant makkelijk te bereiken voor skiërs van elk niveau. La Ferme heeft een eenvoudige kaart en werkt alleen met lokale producten. Door de aanwezigheid van twee schapen, twee geiten en twee kalfjes is het er een gezellige boel.


Le Repaire de l’Aigle

De Repaire de l‘Aigle, bovenaan de gondellift van Thollon les Mémises biedt een uitgelezen culinaire en panoramische tussenstop. Van buiten lijkt het gebouw op een vogelnest en de architectuur is in harmonie met de bergkam. De Repaire heeft zowel een traditioneel restaurant dat Savoyaardse gerechten serveert als een plek waar je terecht kan voor een snelle lunch. Binnen heb je een schitterend uitzicht op het Meer van Genève.

De Pic Vert

In Les Orres is een nieuw bergrestaurant in het gebied rond de Pic Vert geopend. Het is gelegen op 2.230m en heeft een traditioneel Franse keuken. Het grote terras biedt een fantastisch uitzicht op de Embrun-vallei en het Meer van Serre-Ponçon.

Concept store Chez Berthet

Bij Berthet huur je niet alleen ski‘s, maar kan je ook een compleet nieuwe inrichting voor je huis uitzoeken terwijl je een kopje koffie drinkt. De ene kant van de winkel is Berthet, waar je ski’s en bergsportartikelen koopt of huurt. En om lekker te shoppen of te eten loop je door naar Velevette. Deze hippe plek is ideaal voor brunch en après-ski met gezellige zitjes rond de open keuken en houtgestookte pizzaoven.

Les 9 Névés

In de Arêches-Beaufort in Savoie-Mont-Blanc staat de bed en breakfast van Benoit. Wie sportief is en van lekker eten houdt is hier aan het goede adres. Benoit tovert lokale ingrediënten om tot moderne, geraffineerde gerechten. Een sympathiek adres waar je warm wordt onthaald.

La Cave des Lys

Er was al een Restaurant en een Bar des Lys en nu is er ook La Cave du Lys. Deze wijnkelder serveert niet alleen de beste wijnen uit de Savoie (de grand crus), maar je kunt er ook kaasjes en andere lokale producten bestellen. Bovendien biedt de cave de mogelijkheid om fondue en raclette mee te nemen. Ideaal!

De GastroNote & Co

François en Mathieu, chefs van restaurant de GastroNote in Le Grand Bornand zijn meesters in experimenteel koken. Deze winter openen ze hun eerste restaurant beneden aan de piste: de GastroNote & Co. Het restaurant wordt daarnaast de thuisbasis van de Grill Academy Montagne by Weber. Hier kan je verschillende cursussen volgen om het grillen met je Weber barbecue te optimaliseren.

Ten slotte opent sushi-restaurant Vars Coquillage zijn deuren. De sushi wordt ter plaatse gemaakt door een professionele sushi-chef en dat allemaal op 1850 m hoogte in de Hautes-Alpes.

Shop Lokaal