Zell am Ziller
Zell am Ziller

In het Oostenrijkse Tirol vind je in het Zillertal verschillende skigebieden, gegroepeerd in de skiregio Zillertaler Arena. Het Zillertal is ongeveer dertig kilometer lang en wordt doorstroomd door de rivier, de Ziller. De Zillertaler Arena is een verbond van verschillende skigebieden. Bekendste gebieden zijn zonder twijfel Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Hintertux. Elk skigebied heeft zijn eigen identiteit. Zillertal Arena is geen aaneengesloten skigebied, de skibus of trein verbindt de verschillende afzonderlijke skigebieden.

Nederlands

Zillertal Arena is bijzonder populair bij de Nederlandse wintersporters. Dat maakt dat er veel Nederlandstalige monitors werkzaam zijn. Met name in Gerlos vinden veel Nederlandse wintersporters een ideale mix tussen sportief skiën en uitbundige après-ski. Tochten maken in Zillertal Arena is niet vanzelfsprekend. Er zijn veel drukke verbindingsstukken en dito liften. In Zillertal Arena vindt iedereen wel iets naar zijn gading. Gerlos en Königsleiten zijn uitstekend geschikt voor de beginnende tot licht gevorderde skiër of snowboarder. Op de Königsleitenspitze komen de offpiste-liefhebbers volop aan hun trekken. Zell am Ziller heeft dan weer voornamelijk rode pistes, net als Kaltenbach en Mayrhofen. Hou je meer van rodelen, ook dan zit je in Zillertal Arena gebeiteld. Elk dorp heeft zijn eigen rodelbaan. De Arena Coaster in Zell am Ziller en de rodelbaan in Gerlos zijn daarbij absolute aanraders. Aan het eind van de vallei liggen Hintertux en Mayrhofen, twee van de grotere en vaak ook drukkere skigebieden, samen Zillertal 3000. De gletsjer op Hintertux is een van de grootste gletsjerskigebieden van Europa en zowat het hele jaar door geopend. Ondanks de moderne liften kan het hier behoorlijk druk worden, zeker wanneer de sneeuwcondities in de omliggende dorpen niet optimaal zijn.


Goed bereikbaar
Het Zillertal is vlot en snel bereikbaar. Zeker voor wie met het vliegtuig gaat, is het goed om weten dat de luchthaven van Innsbruck op amper zestig kilometer van het Zillertal ligt.

Shop Lokaal