Tux
Tux

Op 840 meter hoogt ligt een traditioneel en leuk plaatsje genaamd Finkenberg. De berg, Penkenjoch, waar de wintersportmogelijkheden uit voortkomen ligt op 2095 meter hoogte. Finkenberg is een stuk kleiner en veel minder druk dan Mayrhofen. Het doprje ligt op de grens met het Tuxertal, dat veel ruiger en smaller is dan het Zillertal.

Een rechtstreekse gondelverbinding met Penken zorgt ervoor dat de ski- en snowboardmogelijkheden veel groter zijn dan je zou verwachten van een klein en gezellig dorpje zoals Finkenberg.  Je kan echter niet terugskiën tot in het dorp, andere manieren om terug te gaan via de liften is dus aangeraden. Het is een vrij sneeuwzeker terrein van 196 kilometer winterse pistes die verbonden worden door 65 liften. Met de sneeuwkanonnen worden minder sneeuwerige dagen overbrugd. De zuidelijke afdalingen van deze berg voert naar het dal. Deze route is door de ligging weliswaar heel zonnig, maar minder sneeuwzeker. Het Penken gebied is verbonden met Eggalm en Rastkoger en dit via de Wanglspitz (2420 meter hoog). Je kan ook via stoeltjesliften tot 2.278 meter hoogte gaan op de Horberg. Voor de wintersporter op zoek naar een echte uitdaging biedt het gebied een afdaling van maar liefst  78%. De Harakiri is dan ook de steilste piste van Oostenrijk.

Shop Lokaal

Tux

Het gebied is ook aangesloten met Tux, wat een combinatie is van Lanersbach en Vorderlanersbach, hierdoor zijn ook lange tochten mogelijk.De 150er-Tux gondellift biedt de mogelijkheid om het off-piste aanbod van het grote gebied te verkennen. De SunJet start aan het dalstation van deze gondellift. Maar je kan ook het funpark Burton Park bereiken in Mayrhofen. Dit is een aantrekkingplijster voor boarders en freestyler en één van de beste funparken van de Alpen. 

Wanneer je een dagje niet wilt skiën of snowboarden kan je ook je hart uitleven op met sleeën, schaatsen of zwemmen. Voor avontuurlijke zielen zijn er paragliding mogelijkheden. Om uw spieren voldoende ontspanning te geven kan je een sauna uitstap verkiezen of wat zonlicht nemen in het solarium. 

Après-ski

Locaties om te overnachten zijn er ook voldoende. De hotels werden in chaletstijl gebouwd en liggen in een heel prachtige omgeving in het Zillertal. ’S Avonds kan je lekker eten in de verschillende restaurants. Finkenberg telkt maar liefst 13 restaurant, wat relatief veel is voor dit kleine dorpje. Maar voor de après-ski kan je best naar Mayrhofen gaan. Tux, dieper in het dal gelegen moet het hebben van meer traditionele aangelegenheden en zowel Tux als Finkenberg zijn veel rustiger. 

Shop Lokaal