Zillertaler Superskipass: 544 km vrijheid en variatie

© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Het Zillertal? Daar lonkt frisse berglucht, genot en vooral grenzeloze vrijheid. Zeker met de Zillertaler Superskipass! Hiermee genieten ski- en snowboardliefhebbers van maar liefst 544 kilometer aan grenzeloze vrijheid en variatie. Zeer moderne kabelbanen – 180 in totaal – brengen je snel en zorgeloos vanuit het dal naar 1600 meter hoogte. Daar beginnen de skigebieden, want waar andere ophouden, daar begint het Zillertal pas. En de pistepret strekt zich uit over tot wel 3250 meter. Daarmee heeft men in het Zillertal absolute skigarantie.

Met de Superskipass op skisafari

Op de brede carving-pistes, avontuurlijke familieroutes of lange sportieve afdalingen – in het Zillertal vindt iedereen precies wat hij zoekt. De grote skigebieden Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen – Mountopolis en Ski- & Gletsjerwereld Zillertal 3000 bieden altijd de ideale omstandigheden.

© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Gewoonweg heerlijk: het genietersrondje

Op deze dagtocht doorkruist men meteen drie skigebieden. De tocht start in Kaltenbach in het skigebied Hochzillertal en gaat dan verder door Hochfügen tot aan de Spieljoch en terug. Tijdens deze ronde – de naam zegt het in principe al – draait het allemaal om genieten. Naast het pisteplezier wachten u uitstekende maaltijden in exclusieve traditionele en gourmethutten, en in ontspannen lounges.

Plezier en actie: de Arenatour

De Arena Tour is een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin. Op deze route komt men tal van fun- en actiepunten tegen, zoals SkiMovie, Speed Checks en Snowparks met interactieve punten waar actiefoto’s kunnen worden genomen. En als hoogtepunt komt men aan het eind bij de langste afdaling van Oostenrijk: tien kilometer aan piste achter elkaar door omlaag het dal in.

© MaxDraeger

In voor een uitdaging:
de hoogtemeters-vreter-ronde

Actiefans die uitdaging en tempo willen komen hier volop aan hun trekken. Als je op de Actieberg Penken in de richting van de Harakiri-afdaling gaat, gaat het hart sneller slaan: met een helling van 78% is dit de steilste piste van Oostenrijk en dus alleen geschikt voor stalen zenuwen. Dat is echter niet het enige record dat men op deze tocht tegenkomt: op de Ahorn zorgt de grootste pendellift van Oostenrijk voor een moeiteloze beklimming.

Uniek: het gletsjerrondje

Dit schitterende rondje leidt door de Ski- & Gletsjerwereld Zillertal 3000 van Penkenjoch via de zonnige pistes van de skigebieden Rastkogel en Eggalm tot aan de Hintertuxer Gletsjer. De tocht is weliswaar sprookjesachtig, maar een goede conditie is wel een must. Wintersporters met een topconditie leggen hier in één dag 15 000 meters aan hoogte en 60 kilometer aan afdalingen van blauw tot zwart af. Een van de onbetwiste hoogtepunten van het gletsjerrondje is de zes kilometer lange afdaling Schwarze Pfanne, die rechtstreeks naar het centrum van Hintertux leidt.

Dat beleef je alleen hier

Ook graag buiten de piste onderweg? De veelzijdigheid van het Zillertal laat niets te wensen over. Panoramische wandelingen, langlaufbelevenissen leuke rodeltochten en gemoedelijke paardenkoetsritten midden in een sprookjesachtig winterlandschap bieden welkome afwisseling. En bij terugkeer in de accommodatie overlaadt de gastheer of -vrouw u met Tiroolse hartelijkheid, waardoor u zich hier helemaal thuisvoelt. Kortom: in het Zillertal is men gewoon op bezoek bij vrienden.

@Zillertal.at #zillertal ??

© Zillertal Tourismus, Tom Klocker