Zinal
Zinal - O. Maire

Het skigebied Zinal is verbonden met Grimentz, een ander wintersportgebied in het Val d’Anniviers.

Het dorp ligt op 1670 meter en is bereikbaar vanaf de hoogste top doormiddel van hele leuke en mooie dalafdalingen, weliswaar vooral geschikt voor meer ervaren skiërs of snowboarders. Beginners raden we aan om de liften terug naar beneden te nemen. Vanuit het dorp neem je een cabinelift dat je naar het centrum van dit ski- en snowboardgebied brengt. 

Wijn proeven

Grimentz (1341 meter) heeft andere troeven dan Zinal. Het 15de eeuwse Bürgerhaus is niet enkel een trekpleister in de winter, maar trekt ook zomerse toeristen aan. De meeste bezoekers proeven hier ook van de op eiken vaten gerijpte gletsjerwijn. Het dorpje is heel erg mooi en karaktervol. Grimentz kan je typeren als het mooiste dorp van Wallis, terwijl Zinal dan weer een stuk praktischer is als uitvalsbasis en ook de prijzen zijn hier aantrekkelijker dan die van Grimentz. Via de nieuwste gondellift kan je vanuit Grimentz ook naar het wintersportgebied Zinal geraken. Gezelligheid en toegant tot zowel de pistes boven Grimentz als Zinal, zorgen voor een ideale combinatie voor een geslaagde wintervakantie in Wallis en Val d’Anniviers.

Offpiste

Vanuit Zinal kan je heel vroeg starten. De openingsuren van de liften is algemeen gekend en je kan dus bij het ochtengloren genieten van mooie rode pistes. Ze zijn heel breed en uitstekend carve-materiaal. Maar de bekendheid van Zinal is toch vooral gebaseerd op de talloze off-piste fans die hier naartoe trekken. De toegang tot het het wintersportgebied van Val d’Anniviers zorgt ervoor dat meer dan 200 kilometer aan pistes voor het grijpen liggen. Geschikt voor beginnende skiërs of boarders maar tevens voor de meer experten. Je kan er kiezen voor de meer zuidelijke helligen van Chandolin of je blijft in Zinal voor meer uitdagende en sportievere afdalingen. Saint-Luc is dan weer een stuk kouder waardoor de kwaliteit ook meer gegarandeerd is. Elke dag een ander deelgebied en je skivakantie vliegt té snel voorbij. 

DELEN
Vorig artikelLeysin
Volgend artikelFotogalerij afbraak skipiste Aspen