Zwitserland trakteert op skipassen voor kinderen

de beste familieskigebieden
Op wintersport met de familie.

Goed nieuws voor gezinnen met kinderen van zes tot twaalf jaar: in 44 Zwitserse skigebieden maken zij kans op een gratis kinderskipas voor zes dagen. Inschrijven is kosteloos en mogelijk tot en met 2 december 2018 via MySwitzerland.com/kids4free. De gewonnen skipas kan gedurende het hele winterseizoen 2018-2019 gebruikt worden.

Ouders bepalen wintersporttraditie

“Met de campagne “Kids4Free” willen we meer jonge gezinnen aansporen om op wintersport te gaan”, zegt Yves Luetolf, directeur Zwitserland Toerisme Benelux. Hij refereert aan een recent onderzoek van Zwitserland Toerisme en de Universiteit van St. Gallen (HSG) , dat enkele kansen voor de wintersportsector onderscheidt: “Een daarvan is de rol van de ouders. Zij bepalen immers of hun kinderen wintersportliefhebbers worden en de wintersporttraditie op hun beurt doorgeven aan hun kinderen. Om hen te stimuleren de kinderen mee te nemen naar de Zwitserse sneeuw, verloten we de zesdaagse skipassen onder ouders van kinderen tot twaalf jaar. We willen zowel nieuwe gasten aantrekken als mensen die al eerder eens in Zwitserland hebben geskied. Daarnaast kunnen onze trouwe wintergasten uiteraard ook deelnemen aan de Kids4Free-campagne.”


Deelnemende skigebieden

Aan de Kids4Free-campagne doen 44 Zwitserse skigebieden mee, variërend in grootte en verdeeld over het hele land. Grote, gerenommeerde gebieden als Zermatt, Jungfrau Region, Adelboden-Lenk, Davos Klosters, Aletsch Arena en Laax bieden ieder honderden skipassen aan, evenals kleinere, bij Nederlanders geliefde bestemmingen als Bellwald, Grächen en Scuol. Een compleet overzicht is terug te vinden op de website.

Wat moet je doen 

Wie in aanmerking wil komen voor de gratis skipas, meldt zich via drie stappen aan op de speciale campagnewebsite www.myswitzerland.com/kids4free. Deelnemers:
1. beantwoorden een meerkeuzevraag over hun eventuele wintersportervaring in Zwitserland;
2. selecteren het door hen gewenste skigebied (deze keuze is definitief)
3. vullen het actieformulier in en klikken op ‘deelnemen’
Op 4 december 2018 vindt de verloting van de gratis kinderskipassen plaats in het hoofdkantoor van Zwitserland Toerisme in Zürich. Prijswinnaars krijgen tot 7 december bericht per e-mail. Een gezin kan maximaal één skipas winnen.

Meer informatie vind je op www.MySwitzerland.com/kids4free

ISPO 2023