Gletsjerskigebieden in Frankrijk
Alpe d'Huez - Pic Blanc

De gletsjerskigebieden in Frankrijk bevinden zich in de grote en sportieve wintersportgebieden waarvoor Frankrijk bekend is. De mogelijkheden zijn enorm, het aanbod gevarieerd.

Gletsjerskigebieden in Frankrijk: Les Deux Alpes 

Dankzij de sneeuwzekerheid op de Dôme de la Lauze – de hoogste gletsjer van Europa – is Les Deux Alpes een behoorlijk populair zomerskigebied. Gedurende de zomermaanden zijn er maar liefst twintig kilometers aan pistes geopend in dit skigebied. Les Deux Alpes richt zich in de zomer voornamelijk op de freestyle skiërs en snowboarders. De funparks zijn daardoor ook zeker beroemd en berucht. In de zomer wordt er dan ook flink geoefend om in de winter in het wedstrijdcircuit te kunnen meedraaien.

Shop Lokaal

Gletsjerskigebieden in Frankrijk: Alpe d’Huez

Fietsers en wintersportliefhebbers vinden elkaar in Alpe d’Huez. In de voormiddag op de sneeuw, in de namiddag de renners aanmoedigen tijdens de aankomst van een etappe uit de Ronde van Frankrijk, het kan in Alpe d’Huez. Het is een gerenommeerde wintersportbestemming met bruisende sfeer, vele winkels, restaurants en bars. Omdat het dorp naar het zuiden gericht is, krijgt het als bijnaam ‘L’Île au soleil’. De gevorderde wintersporter gaat richting de 3300 meter hoge Pic Blanc, sneeuwzeker en adembenemend.

Les 2 Alpes

Gletsjerskigebieden in Frankrijk: Espace Killy

Espace Killy is de naam van een enorm skigebied gelegen bij Tignes en Val d’Isère. Het is een groot en erg gevarieerd sneeuwzeker skigebied. Espace Killy is het gebied bij uitstek voor de sportieve skiërs. In de zomer kun je op de gletsjer van Tignes, La Grande Motte, op twintig kilometer pistes en ook in een speciaal funpark terecht.

Gletsjerskigebieden in Frankrijk: Paradiski

La Plagne is ook een sneeuwzeker gebied met maar liefst drie gletsjers: de Glacier de Bellecôte, de Glacier de la Chiaupe en de Glacier du Varet. Verbonden met Les Arcs vormt La Plagne het Paradiski gebied en dat staat garant voor vakantiepret, zowel in de zomer als de winter.

Shop Lokaal