ISPO trends 2019/2020 rugzakken: Deuter

Al die fonkelnieuwe gear, die moeten we natuurlijk ook meenemen. En dat doe je niet in ‘zomaar’ een rugzakje.

Tekst: Lotte Stevens


VAUDE maakt buitensporters zichtbaarder dankzij een samenwerking met Osram. Met de Light Me Up-kit schuif je snel en gemakkelijk de TPU-glasvezelkabel in de speciale naden van je Osram LED-ready rugzak of fietstas.

Lowe Alpine focust in het rugzakkensegment voor het eerst op de alpinisten die van lichtgewichten houden: de nieuwe Uprise rugzak is er met een inhoud van 30 en 40 liter. Zelfs de heupriemen zijn dunner en lichter, maar toch comfortabel.

Voor de tourskiërs heeft Ortovox een 445g lichte rugzak met een (uitneembaar) rugpaneel voor meer stabiliteit en comfort. Alle standaard Ortovox rugzakelementen, zoals een helmnet en diagonale skibevestiging, zitten eraan.

Ortlieb is prijswinnaar met een ISPO Award voor de Atrack ST rugzak: een – uiteraar – waterdichte rugzak, met op de rugzijde een rits over de volledige lengte. Verkrijgbaar in 25 of 34 liter, in een prachtige petrolkleur met comfortabele, verstelbare draagriemen.

Bij Osprey spotten we de gloednieuwe en erg handige AirCover™, een beschermhoes die tegen de regen kan dienen, maar ook – volledig opengevouwen – met een ritssluiting de hele rugzak kan inpakken voor bijvoorbeeld een vlieg- of busreis.

Deuter krijgt een ISPO Award voor de AViANT Access Pro 65 SL Rugzak, een combinatie van trekrugzak met kleinere rugzak voor dagtrips. Er is ook een versie van 55 liter, verkrijgbaar in twee kleuren.

Lees verder: de belangrijkste accessoires voor op en naast de piste