ISPO trends 2019/2020 schoenen : Zamberlan

Oude bekenden, nieuwe stapmaatjes. Bling bling en knallend of juist klassiek. Wij konden er dit keer niet echt een lijn in trekken.

Tekst: Lotte Stevens


Moon Boot komt volgend seizoen met een flinke dosis glitters: naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan brengt het merk een fel fonkelende, zilveren versie van hun klassieker uit.

Fischer haalt een ISPO Award binnen met de Ranger One skischoen. Een extreem lichtgewicht met een heel handig klepje waarmee je voor „hike“ of „ski“ kan kiezen, met respectievelijk meer of minder beweegruimte voor je voet.

Deeluxe komt met de Ground Control, een snowboardschoen die de precisie van een hardboot combineert met het comfort van een softboot. Het beste van twee werelden!

Lange brengt de legendarische XRi skischoen opnieuw uit, de „pink panther“ waarmee Alberto Tomba in 1988 een pak olympische medailles won. De knalroze kleur van de nieuwe RX Ri blijkt zowaar ook vandaag nog veel fans te hebben!

Nordica wint dit jaar een ISPO Award voor de Speedmachine J3 Plus (GW) skischoen: een kinderschoen die afhankelijk van het gewicht soepeler ingesteld kan worden. Een speciaal meetbord bepaalt gemakkelijk de schoenmaat, en stopt het kind in één van de drie gewichtscategorieën (birds, predators en giants). Nordica bestaat trouwens 80 jaar!

Het Italiaanse schoenenmerk AKU focust op de nieuwe Bellamont III: volledig gemaakt in Europa, met 100% traceerbare componenten en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu. Dat is waar het merk naar streeft. 

De Alpine SL GTX van Lowa wordt geportretteerd als schoen voor minimalisten met maximale verwachtingen. Een extreem lichtgewicht (550g per schoen!) met perfecte performance in de bergen en een stoere kleur mag opvallen.

Zamberlan, het familiebedrijf met handgemaakte bergschoenen uit Italië, valt op met een bescheiden, volledig in hout opgetrokken stand. Hun EPIC WOMEN schoenenlijn is een ode aan onder andere Marie Paradis, de eerste vrouw ooit die – in 1808 – de top van de Mont Blanc bereikte.

Nikwax heeft de perfecte producten bij om schoenen en kleding waterdicht te maken. Nieuw is hun sandal & sports shoe wash voor de binnenkant van sandalen en (sport)schoenen.

Lees verder: stoere latten en snelle boards