ISPO trends 2019/2020 ski en snow: Rossignol

Inpakken en wegwezen is de boodschap, met deze reeks lichte en snelle latten en boards.

Tekst: Lotte Stevens


Elan beschrijft de Amphibio 18 TI2 Fusion X als de „king of the piste“. De ski voor experts die aan hoge snelheid uitzonderlijke prestaties verwachten. De Truline technologie zorgt voor wendbaarheid en grip.

Rossignol brengt met de React lijn een ski voor de snelste meisjes en jongens op de piste. Strak bochtenwerk, straffe versnellingen en een sportieve look. De Titanal Power-Rail over de gehele lengte van de ski brengt meer stabiliteit.

Völkl valt met de Deacon 84 ski in de prijzen: de innovatieve IPT Lowride binding is lichter en een centimeter lager dan het vorige model. Resultaat: snellere en makkelijkere kantenwissels en een bijzondere behendigheid.

K2 valt op met een bijzondere lijn in het skisegment: de Mindbender freeride collectie. De ontwerpers lieten hun buikgevoel spreken en maakten naar eigen zeggen de „freeride ski‘s van hun dromen“.

De Enjoyers collectie van K2 snowboards is – ik citeer – voor de „open minded“. Het belangrijkste doel voor ogen: fun! Het nieuwste lid in de familie is de Party Platter.

Nitro viert zijn 30-jarig bestaan en komt met een „extreem“ lang snowboard van om en bij de twee meter. Op de vraag waarom, komt een kort maar duidelijk antwoord en een brede glimlach: „Omdat het kan!“

In het langlaufsegment komt Fischer met een bijzondere innovatie: de Speedmax 3D ski‘s kunnen ook aan de zijkant gewaxt worden, voor net dat tikkeltje meer snelheid. Hiervoor krijgt het merk nòg een ISPO Award!

Lees verder: rugzakken, opvallend, licht en waterdicht