ISPO Munich trends 2020/2021: nieuwe concepten

Een nieuwe collectie bestaat vaak uit het herontwerp van eerdere series of producten. Maar af en toe komen we echt iets nieuws tegen!

Tekst & foto’s: Karlien Engelen


En dan zijn we er uiteraard als de kippen bij om de nieuwe producten te ontdekken. Wat dacht je van deze?

Stance geeft je een nieuwe mening over kousen. Een simpel product dat je regelmatig moet vervangen, denk je? Wrong! Met de nieuwe garen die gebruikt wordt, geeft Stance een lifetime guarantee op de sokken want volgens hen zijn ze onverslijtbaar. De zonderdelen die snel slijten zoals hiel en voorvoet zijn verstevigd. Lukt het je toch om een paar te verslijten, dan krijg je nieuwe toegestuurd. Vanuit duurzaamheid oogpunt is dit voor ons de way to go!

Klean Kanteen pakt uit met een serie meeneembare warmhoudbakjes. De vernieuwing zit hem vooral in de deksel: vanwege een speciale valve trekt deze niet vacuüm als je er warm eten in doet. Ideaal voor een warme lunch, picknick of lange autoreis. Sinds dit jaar werkt het bedrijf volledig klimaatneutraal.
.
.
.

Marker komt met een echte vernieuwing op het gebied van bindingen voor freeride skiërs: De duke PT. Het probleem met de vorige varianten was dat de voorkant niet makkelijk genoeg loskomt bij vallen tijdens het afdalen – gevaarlijk! Deze nieuwe bindingen klappen dicht bij het omhoog stappen, maar werken bij het afdalen zoals een klassieke binding. Voor het eerst voldoet deze ook aan de ISO normen.  
.
.

Union komt met een bold statement: hun nieuwe all-mountain binding ATLAS is zogezegd onbreekbaar. Ze hebben de testmachine tot het maximum opgedreven, en nog steeds brak de binding niet. De focus in het design ligt op comfort, snelheid en sterkte, niet zozeer op het bereiken van een ‘surfy’ feeling.
.
.

Billabong pakt uit met een serie kleding gemaakt uit gerecycled PET plastic. Bijzonder is dat ze er zelfs met gebruik van gerecyclede grondstoffen in slagen om een technische winterstof te creëren die ons tegen de elementen beschermd. En het is nog good looking ook!
.
.
.
.

Roxy, bekend van de stijlvolle wintersportskleding voor dames en meiden, biedt dit jaar voor het eerst goggles aan in het assortiment. De mooie vrouwelijke goggle is voorzien van een magnetische lens die je gemakkelijk on the go verwisseld. De goggle komt standaard met twee lenzen, een voor goed weer en een voor slecht weer.
.
.

DC heeft voor het eerst een boot die compatibel is met de Stepon bindings van Burton. De boots met het stepon systeem zijn iets stijver dan de klassieke variant, verder is de boot identiek.
.
.
.
.
.

Tecnica zorgt met de Mach1 MV voor een skischoen op maat. Door een nieuwe carbon versteviging aan de achterkant kan de shell van de schoen zachter gehouden worden, wat resulteert in meer comfort. Maar het echte gave aan deze schoen is dat de tong gevormd kan worden naar de specifieke scheenbeen van de drager! Door hem kort te verwarmen en daarna in de juiste vorm te drukken, creëer je je eigen custom made skischoen. Vooral voor vrouwen is deze innovatie een aanwinst omdat voor hen de druk op het onderbeen vaak een pijnpunt is.

Met de skistokken van Komperdell sta je niet meer te hannessen op de piste; de stokken van de EXP series hebben een ‘self deploying folding pole’ wat zoveel wil zeggen dat de stokken bij het uitklappen vanzelf in de juiste stand springen en zichzelf locken.

Lees het hoofdartikel over de nieuwste trends voor het komende wintersportseizoen op ISPO Munich.