Home Algemene info Ski’s kopen: Kies de perfecte ski voor je wintersport.

Ski’s kopen: Kies de perfecte ski voor je wintersport.

0
Ski’s kopen: Kies de perfecte ski voor je wintersport.
Kies de perfecte ski.

Jij wilt een paar ski’s kopen… maar ga je voor een traditionele ski, camberski, full rocker-ski, pisterocker, frontrocker, tail rocker? Weet jij wat sidecut, radius en waist eigenlijk zijn? Kies jouw perfecte ski voor de wintersporttrip.

De ski-industrie komt elk jaar met een resem klinkende benamingen voor hun nieuwste latten. Maar wat betekenen ze nu eigenlijk? En wat moet jij weten over de bouw van een ski om een juiste keuze te maken?


Niet enkel gaan we dieper in op alle verschillende benamingen en gebruikte technologieën, we geven je ook tips. Zorg dus dat je voor aankoop alle ins en outs weet over ski’s kopen.

Kies jouw perfecte ski

Ga jij binnenkort ski’s kopen? Dan is het natuurlijk van belang om te weten hoe lang je ski’s moeten zijn. Maar hoe bepaal je de lengte van je ski’s eigenlijk? En welke sidecut en waist verkies jij voor je ski’s? De radius van een ski ligt normaal gesproken ergens tussen de 13 en 20 meter, maar welke radius en effectieve kantenlengte past het beste bij jou?
En ga jij voor een camberski (waarbij de ski enkel vooraan en achteraan de bodem raakt) of ga jij op zoek naar verse poedersneeuw en kun je dus beter een rockerski nemen? En welk type rockerski moet je dan nemen?

Tot slot is het ook niet onbelangrijk om te weten wat jij nu wilt met je ski, en welke toekomstplannen jij hebt! Ben je van plan om over enige tijd het freestylepark in te gaan, is een freestyleski natuurlijk beter dan een allmountainski. Ga jij liever carvend de piste af? Dan heb je weer een ander type ski nodig dan wanneer je gaat freeriden. Vergelijk dus zeker de verschillende types ski’s.

Heb je jouw ski gevonden?

In onze ski-materiaalpagina’s geven wij een overzicht van wat er momenteel op de markt aanwezig is. Per ski krijg je alle van belang zijnde getallen. Ook krijg je een indeling in een van de categorieën, een korte omschrijving en een richtprijs.

Heb je jouw ski gevonden, klik dan door naar onze store locator. Zo vind je heel eenvoudig de winkel die jouw ski in het gamma heeft.