Nieuwe skischoenen kopen
Tecnica skischoen Mach1

Nieuwe skischoenen kopen – Hoe gaan we te werk bij Aqua Sport?

Het aanbod in skischoenen is enorm en daarom is een goede begeleiding heel belangrijk. Uw grote troef is onze ervaring en passie voor de skisport. Als langst bestaande skiwinkel van België zijn wij ons met de input van onze klanten verder blijven specialiseren. Klanten die op zoek gaan naar perfectie hebben ons naar een niveau van bootfitting getild waar het kleinste probleem met grootste aandacht wordt bekeken en opgelost. Kom een kijkje nemen. We hebben een ruime keuze (negen merken en meer dan 60 modellen) en begeleiden u in uw zoektocht nieuwe skischoenen kopen.


Nieuwe skischoenen kopen – bootfitting 

BOOTFITTING is een veelgebruikte term, maar jammer genoeg weinig toegepast. Vandaag brengen skischoenmerken hoe langer hoe meer modellen op de markt die aanpasbaar zijn. Zones die makkelijk vervormen of waar we materiaal kunnen wegnemen of toevoegen. Maar zonder de juiste kennis bent u hier niets mee. Het is niet omdat een skischoen tien minuten in een warme luchtoven heeft gezeten dat hij perfect past. Bootfitting is een passie die jaren kennis en opleiding vraagt. Bij aqua sport kennen we onze collectie en de verschillende leesten, wij lezen uw voeten en hebben de ideale modellen in ons hoofd na een kort gesprek en een goede opmeting. Dirk Schampaert, eigenaar: “Ik neem mijn medewerkers mee als we de nieuwe schoencollecties gaan kopen en samen overleggen we welke modellen we nodig hebben om onze klanten perfect te kunnen bedienen. Ik ski van mijn drie jaar, heb verschillende seizoenen in de bergen doorgebracht en ga ook nu nog vijf à zes keer per jaar naar de sneeuw. Na 25 jaar in de verkoop is het nog steeds een passie en een uitdaging om voor iemand de juiste schoenen te vinden. Wij hebben in ons landje veel skishops met goede bootfitters, zorg dat u bij de juiste mensen terechtkomt, die kennis van zaken hebben en waar de zaakvoerder mee tussen de skischoenen en zijn medewerkers staat. Vermijd de grote oppervlaktes waar de aankopers nooit de verkopers hebben ontmoet en de verkopers geen kennis en ervaring hebben. Dit kan u veel ellende besparen. Ik overloop in vijf stappen hoe bij AQUA SPORT een skischoenverkoop verloopt.”

Nieuwe skischoenen kopen bij AQUA SPORT

1 Iedere klant wordt persoonlijk door onze vaste en goed opgeleide mensen begeleid. Eerst nemen we een nauwkeurige voetafdruk met de podoscoop. Hierop krijgen we door een warmteafdruk een duidelijk beeld van zowel de lengte, de breedte en de ondersteuning van uw voet. Indien we bij deze afdruk een tekort aan ondersteuning opmerken, kunnen we overgaan tot het uitwerken van op maat gemaakte zolen die u de nodige ondersteuning en stabiliteit zullen geven tijdens het skiën. Een voet die niet stabiel staat, gaat niet enkel pijn aan de onderkant van de voet veroorzaken, maar kan door laterale beweging in de schoen ook pijn of ontsteking van de enkels en het scheenbeen teweegbrengen.

2 Wij overlopen samen met u enkele belangrijke punten zoals uw skiniveau, sportiviteit en uiteraard uw skistijl (piste-freeride-touring) ook met eventuele problemen met uw oude schoenen houden we rekening. Samen met de info van uw voetvorm op de podoscoop (breed-smalhoog-doorgezakt) gaan we u een aantal aangepaste modellen laten passen. Wij kopen bij AQUA SPORT een assortiment per merk aan, gericht op de verschillende types van voeten. Onze opbouw zit niet enkel in sportiviteit, ook flex, leestbreedte, buitenschaal en type binnenschoen zijn zeer verschillend. Merken zoals LANGE werken met verschillende breedtes in dezelfde modellen, daar maken wij graag gebruik van. Vroeger waren sportieve schoenen smal, recreatieve schoenen breed, deze tijd is gelukkig voorbij. Lange werkt met breedtes (gemeten voorvoetbreedtes in dezelfde maat) van 97mm tot 102mm, dit geeft een ongelooflijk groot verschil!

3 Na het passen en vergelijken van een reeks door ons aanbevolen modellen komen we dan uiteindelijk tot uw keuze. Indien u geen SIDAS-zolen nodig heeft, gaan we de binnenschoenen aanpassen. Wij werken enkel met thermisch vervormbare binnenschoenen, die we na opwarming afkoelen rond uw voet, waardoor ze de juiste vorm aannemen. Dit duurt even, maar tijdens het afkoelen, kan u genieten van een drankje in onze après-skibar. Indien nodig kunnen wij ook de buitenschaal van uw skischoen vervormen en zo aanpassen aan eventuele drukpunten op uw voet, of werken met CUSTOM SHELLS en THERMOLINERS, met andere woorden lege buitenschalen en 360° vervormbare binnenschoenen. Indien we zolen moeten maken, gebeurt dit eerst en komt u later terug voor de verdere aanpassingen.

4 Zolen op maat. Deze zolen worden bij ons gemaakt op een SIDAS CUSTOM FITSTATION. Hier gaan we uw voetbed printen met een VACUUM-TECHNOLOGIE. Daarna wordt een zool gesmolten in de print. Deze zolen geven 100% ondersteuning en extra demping. Hierdoor komen uw voeten niet alleen meer tot rust, door hun stabiliteit is er ook geen sprake meer van wrijving en dus van pijnlijke ontstekingspunten op onder andere enkels en scheenbeen. Ook de overbrenging is veel directer. Binnenschoenen hebben altijd losse zolen, die we kunnen vervangen door custom zolen. Wij kunnen dus ook zolen maken wanneer nieuwe skischoenen kopen nog niet nodig is.

5 Naverkoopprocedure. Indien u na uw skivakantie toch nog problemen mocht hebben met uw skischoenen zullen wij deze samen bekijken en kosteloos aanpassingen maken om de pasvorm te verbeteren. Het verder vervormen van de buitenschaal (bv. verbreden) of binnenschoen behoort tot de mogelijkheden. 6Spring gewoon eens binnen en kom kijken hoe wij werken. Reken op minimum 2 uur voor een goede begeleiding zonder aanpassingen. U kunt ook op afspraak komen. U zal snel overtuigd zijn. De cava staat al koud!

Alle knowhow en aanpassingen zijn overigens gratis. Als klant moet u enkel nieuwe skischoenen kopen, en eventuele zolen. geen pijnlijke voeten meer… laat u goed begeleiden.
Meer informatie op de website van Aqua Sport in Deurne. Check alle trends op het gebied van kleding voor komend winterseizoen hier. Alles over trends voor dames lees je hier.