Trends in skikleding 2017-2018 voor dames
Sportstyle-Booth-Colmar-Jackets. Foto: Thomas de Boever

Wintersportkleding moet niet alleen functioneel aan alle eisen voldoen, maar er ook stijlvol uitzien, toch? Gelukkig hebben wintersportmerken dat al lang begrepen. Qua trends in skikleding 2017-2018 voor dames zien we dus niet alleen nieuwe features en materialen die zorgen voor meer warmte, ademend vermogen en bewegingsvrijheid, maar ook invloeden als van de catwalk gegrepen.

Traditioneel licht ISPO in het putje van het seizoen al een sluier op van wat de trends in skikleding voor dames het volgende seizoen zullen zijn. Dat was begin dit jaar niet anders. Enkele opvallende trends in skikleding 2017/2018 voor dames op een rijtje.


Zeg het met kleur

Net zoals op de catwalk zien we ook in wintersportkledingcollecties steeds uitbundigere kleuren. De ontwerpen stralen positiviteit uit, een welkom sentiment in tijden van onzekerheid. Opvallend veel unikleuren dit jaar, maar enkele merken schuwen het niet om met fotoprints te werken of gekke prints en kleuren speels te combineren.

Trends in skikleding 2017-2018 voor dames: Een toefje glamour

De bling bling, glitter en glanzende stofjes laten we dit seizoen achterwege om ze in te ruilen voor stijlvol imitatiebont, of chiquer gezegd: ‘faux fur’. Aan de rand van je jas, de kap, overheen het randje van je boots (of gewoon een hele sneeuwschoen in imitatiebont, al ziet dat er misschien wat te ijsbeerpootachtig uit). Een oversized wintersportbril maakt het plaatje compleet.

En een vleugje nostalgie

De vintage trend zet zich onverstoord door, getuige de ‘heritage collecties’, retro kleuren, geometrische dessins, skibroeken die eruitzien als leggings, accessoires uit de jaren zeventig tot negentig en ouderwetse details. Toen is het nieuwe nu, maar dan met een moderne twist. Retro-futuristisch dus, of is dat een contradictio in terminis?

Innovatieve technologieën

Het blijft natuurlijk wintersportkleding en dus kunnen we niet om innovatieve technologieën heen. De kledij moet ons beschermen tegen weer en wind, goed meebewegen, ademen… Maar nu gaan we een stapje verder. Denk aan stoffen die hun werk doen in  functie van jouw lichaamstemperatuur en zo warmte behouden of juist afgeven.

Duurzaamheid rules

Tegenwoordig ben je als outdoormerk echt niet geloofwaardig meer als je niet over je duurzaamheidsinspanningen communiceert. Bovendien is de consument een stuk kritischer én mondiger. Maar het blijft balanceren, hoogtechnologische eigenschappen combineren met natuurlijke materialen is en blijft een aanzienlijke uitdaging.

Meer skitrends 2017-2018 en op ISPO Website