Wees welkom in La Clusaz

Avoriaz – Lil’Stash

Een nieuw speelterrein voor beginners is in ontwikkeling. Gebouwd uit natuurlijke en lokale materialen is Lil’Stash een nieuwe funzone midden in het bos, met eigen picknickfaciliteiten.

Les Gets – Yoga met zicht op de Mont-Blanc

Les Gets organiseert deze winter ski-yogasessies op het terras van het restaurant Grande Ourse op 1750 meter hoogte. Een prima begin om het lichaam klaar te stomen voor een dag op de piste of om te relaxen voordat je gaat lunchen.


La Rosière – Uitbreiding skigebied

De Mont Valaisan-sector bij La Rosière heeft dit jaar twee gloednieuwe 6-zitsstoeltjesliften, een investering van 15 miljoen euro. Er staan vijf nieuwe rode pistes gepland en daarnaast geven de nieuwe liften ook toegang tot een groot gebied vol offpistemogelijkheden. La Rosière wordt hiermee nog veelzijdiger.

La Clusaz – Tour du Danay

Het gebied van Confins heeft een nieuwe 10,5 km lange crosscountrypiste die zowel Saint-Jean-de-Sixt als Le Grand Bornand aan doet. De route loopt dwars door het bos, ideaal om in alle rust van de natuur te genieten.

Valmorel

De nieuwe Mottet zespersoonsstoeltjeslift brengt je in minder dan vijf minuten van 1850 tot 2400 meter. De lift is ook toegankelijk voor voetgangers die op de top willen picknicken terwijl ze van het uitzicht genieten.

Morzine-Avoriaz – Toerskiën in het donker

Met frontaallampen op het voorhoofd, worden de skiërs begeleid door een berggids en geniet men van een buitengewone setting om in alle vrijheid naar beneden te skiën in de stilte van de avond en te genieten van de uitzichtpunten van het gebied.

Avoriaz by night (c) Thibaut Loubere

 

Le Dévoluy – Nieuw wellnesscentrum

Dévoluy zet in op ski en wellness. Het nieuwe wellnesscentrum O’Dycéa biedt bezoekers onder meer whirlpools, muziekbekkens, warme en koude baden, jacuzzi, themabaden, sauna’s, stoomcabines en ontspanningsruimtes.

Val d’Isère – Hoogste hotel van Frankrijk

De afgeronde top van La Solaise domineert Val d’Isère en hier opent deze winter op 2551 meter hoogte een nieuw hotel: Le Refuge de Solaise. Het is gebouwd op de basis van een oud liftgebouw/bergrestaurant.

Val Thorens – ’s Werelds hoogste zipline

Deze winter komt er een nieuw stuk zipline bij. En wat voor een zipline… Je start aan de top van de Moutièrestoeltjeslift en daalt af tot de Place Caron midden in het dorp!

Chamonix Mont-Blanc – Upgrade Grands Montets

Compagnie du Mont-Blanc investeert tien miljoen euro om het plateau van Lognan op de Grands Montets verder te ontwikkelen. De Marmottons- en Tabé-stoeltjesliften zijn vervangen door een zespersoonsstoeltjeslift met een capaciteit van 3000 personen per uur. Het middenstation van Lognan (1900m) is verder ingericht als beginnersterrein met twee nieuwe sleepliften en extra sneeuwkanonnen. In Chamonix opent op 22 december tevens het eerste La Folie Douce Hotel. Het historische gebouw van Grand Palace of Savoy heet na de renovatie Folie Douce Hotel, een nieuwe trendy locatie in Chamonix Mont-Blanc.

Meer nieuws uit Franse skigebieden
Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden
Nieuws uit Zwitserse skigebieden
Nieuws uit Duitse skigebieden
Nieuws uit overige skigebieden