Strava Heatmap van de Alpen

Mountain Rescue Team Aspen gebruikt drones

Drones leveren vaak prachtige foto- en filmbeelden. Maar ze roepen ook vragen op in verband met de veiligheid; wat bijvoorbeeld als ze in aanraking komen met skiërs of skiliften? Aspen Skiing Company in Colorado (VS) heeft al een officiële Drone Policy, waarbij het verboden is om zonder toestemming met drones te vliegen. Dat drones ook levensreddend kunnen zijn lazen we in de Aspen Times. Afgelopen zomer riep het Mountain Rescue Team van Aspen voor het eerst de hulp in van een dronevlieger om een vermiste wandelaar te traceren. Het gebruikte toestel was een Matrice 210, uitgerust met een infraroodcamera en een camera met extra zoomfunctie. Volgens een van de teamleden hadden ze zonder hulp van de drone de wandelaar niet gevonden. Inmiddels overweegt het skigebied om vaker drones in te zetten. Medewerkers kunnen drones gebruiken voor het scannen van afgelegen gebieden en om vermiste wandelaars te traceren of een andere situatie eerst te bekijken alvorens een helikopter in te schakelen.

SnowWorld neemt 13.000 zonnepanelen in gebruik

SnowWorld is weer een flinke stap verder in haar duurzaamheidsstrategie. Afgelopen zomer zijn op de dakconstructie van de skipiste in Landgraaf 10 000 zonnepanelen gemonteerd. In Zoetermeer werden eerder al ruim 3 000 zonnepanelen geïnstalleerd. In de maand mei is al gebleken dat op zonnige dagen meer energie geproduceerd wordt dan SnowWorld zelf nodig heeft. Deze energie wordt doorgeleverd aan omliggende woningen.


Zonnepanelen voor SnowWorld Landgraaf

Een ode aan de bergen

Wie afgelopen zomer de documentaire Mountain in de bioscoop heeft gemist, kan nu de dvd kopen. Mountain is een filmische en muzikale samenwerking tussen de Australische regisseur Jennifer Peedom (Sherpa) en het Australian Chamber Orchestra. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen.

Snow Sports Heat Map

Strava is een populaire applicatie die door sporters gebruikt wordt om hun sportprestaties bij te houden via gps. De basisversie van de app is gratis en via de premiumversie zijn nog meer features te gebruiken. Strava is Zweeds voor ‘nastreven’ wat via diverse trainings- en uitdagingsfeatures met deze app goed mogelijk is. Verder kun je routes creëren, snelheid meten en het hoogteprofiel bekijken. Strava wordt vooral gebruikt door fietsers en lopers, maar heeft ook de mogelijkheid om wintersporten te tracken, zoals alpine skiën, off-piste skiën, Noords skiën, snowboarden en sneeuwschoenwandelen. De openbare activiteiten van alle users van de laatste twee jaar worden gebundeld in zogenoemde heatmaps. De heatmap wordt maandelijks geactualiseerd en biedt een interessante kijk op de populairste afdalingen en liften in de skigebieden. In de pro-versie kun je ook je persoonlijke heatmap bekijken. Je ziet dan precies waar je overal gesport hebt. Nieuwsgierig naar meer? Zoek je favoriete skigebied op www.strava.com/heatmap

Nieuws uit Duitse skigebieden
Nieuws uit Zwitserse skigebieden
Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden
Nieuws uit Franse skigebieden