Sneeuwsport Vlaanderen - Join the club

Scheur jij eens graag op onze kunstpistes in Vlaanderen onder technische begeleiding? De ski- en snowboardclubs van Sneeuwsport Vlaanderen zetten een hele werking op om jou tot de club te laten behoren. Sneeuwsport Vlaanderen – Join the club! Of heb jij dé kwaliteiten om te gaan voor een in binnen- en buitenland erkend diploma? Weet dan dat de federatie samenwerkt met de Vlaamse Trainersschool om jou de juiste skills aan te leren. En ken je SnowID al? Dit progressieboekje voor je kind brengt on the spot het niveau van je skiënde of snowboardende telg in kaart. Superhandig voor familiereizen en georganiseerde groepslessen.

Foto’s: Hilde Lenaerts & Sneeuwsport Vlaanderen


Sneeuwsport Vlaanderen – Join the club!

De recreatieve sporter vindt meer en meer zijn gading bij de recreatieve sportclubs in ons Vlaams wintersportlandschap. Dat geeft de federatie Sneeuwsport Vlaanderen een boost en vrijwaart de toekomst van de competitieve sport. Vanuit de recreatieve clubs is de kans eens zo groot dat talent doorstroomt naar de opleidingen van de federatie en het competitiesporten. Sneeuwsport Vlaanderen streeft naar een groeiend aantal toptalenten en een frisse poule gekwalificeerde lesgevers voor binnen -en buitenland. Ook de modale skifanaten kunnen terecht bij de warmste wintersportfederatie van Europa.

Fun events en leerrijke workshops

Doorheen het hele seizoen biedt de federatie in samenwerking met de clubs heel wat leuke events aan. Denk aan het regelmatigheidscriterium Skicup van Vlaanderen voor competitieve wedstrijdskiërs, een internationale Freestyle Tour in samenwerking met onze noorderburen, startevents op Vlaamse kunstpistes, Kids Days en het Kids and Parents-concept voor beginnende snowboarders, schoolwedstrijden en zoveel meer. De federatie trekt natuurlijk ook de educatieve en sensibiliserende kar, met workshops in freestyle, lawinekunde, materiaalonderhoud, toelatingsproeven en technische stages.

Sneeuwsport Vlaanderen – Join the club!

Competitie

Bovenop de Vlaamse kampioenschappen in ski (Skicup van Vlaanderen) en in snowboard (Freestyle Tour) steunt Sneeuwsport Vlaanderen ook tal van buitenlandse projecten. Zo gaat in de Alpen telkens het BK Alpijns skiën, BK Freestyle en BK Freeride door.
Van recreatieve sporter kan je het schoppen tot volleerd competitierider. Dankzij de nauwe contacten van de federatie met het Belgian Alpine Ski Team (B.E.A.S.T.) en de Topsportschool (Stedelijk Lyceum Wilrijk) word jij klaargestoomd voor een sneeuwsportcarrière.

Word lid

Zowel instroom als talentscouting blijft een must voor Sneeuwsport Vlaanderen. Nieuwe leden voor de clubs, kersverse gediplomeerden in snowboard en ski, potentieel aanstormend talent voor de topsportschool… Met je lidmaatschap ben je niet alleen op en top verzekerd, maar kan je makkelijk de aansluiting maken bij de verschillende clubs. Daar word je warm onthaald en bijgestuurd waar nodig in je favoriete sport. Eens te meer houdt de federatie het doorstromen van recreatieve wintersporters naar onze competitieve clubs onder de loep. We zijn dan wel een land zonder bergen, ons mannetje kunnen we duidelijk staan in het buitenland. Heb jij de wintersportkriebels nu al te pakken? Schrijf je dan zeker in bij één van de clubs of word lid van de federatie en steun de coolste sport ter wereld.