Home Nieuws Sneeuwgarantie in Tignes

Sneeuwgarantie in Tignes

0
Sneeuwgarantie in Tignes
Tignes

Ben jij op zoek naar een skigebied waarbij je zeker weet dat je de afdaling in kunt zetten? Dan zit je goed met de sneeuwgarantie in Tignes. Het gebied is enorm sneeuwzeker, mede door de aanwezigheid van een gletsjer, en staat bovendien bekend als trendy skigebied.

Sneeuwgarantie in Tignes

Tignes staat bekend als één van de hoogstgelegen skigebieden, scoort goed wanneer we kijken naar de centimeters verse sneeuw en is bovendien zonnig. In Tignes geniet je van ruim 300 kilometer aan piste, verdeeld over 153 afdalingen. Het hoogstgelegen punt bevindt zich op 3456 meter en je kunt skiën tot 1550 meter. De sneeuwgarantie in Tignes is er ook door de aanwezigheid van de Grande Motte gletsjer, waardoor je in dit gebied 11 maanden per jaar terecht kunt om te skiën of snowboarden. Ook voor freestyle snowboarders en freeskiërs is er genoeg te beleven in het resort.


Het gebied beschikt over een legendarische halfpipe die 190 meter lang, 19 meter breed en 7 meter hoog is. Het is dan ook niet voor niets dat de beste atleten ter wereld regelmatig te vinden zijn in Tignes. Wie weet kun jij tijdens je bezoek nog wel wat tricks leren van Seppe Smits!

Ice Driving (c) OT Tignes

Ice Driving (c) OT Tignes

Sneeuwgarantie in Tignes – Trendy

Ok, dit geldt misschien niet voor iedereen maar ‘there’s more to life than skiing’… Tignes speelt daar zeker op in met haar evenementenaanbod. Zo organiseert het gebied onder meer een tweedaags internationaal filmfestival maar kun je er zeker ook terecht voor jouw portie adrenaline. Wat te denken van Ice Driving in een Nissan 350 Z, Porsche Boxter of Subaru Impreza? Nog geen rijbewijs? Dan kun je een bevroren waterval naar boven klimmen, ijsduiken of de Bun J Ride doen. Je vraagt je natuurlijk af wat dat laatste is? Heel eenvoudig: een schans van 30 meter, een vrije val en vervolgens een zip line die zorgt dat je weer veilig met beide benen op de grond terecht komt.