Home Nieuws Sneeuwsport Vlaanderen

Sneeuwsport Vlaanderen

Voor Sneeuwsport Vlaanderen is talent van eigen bodem zeer belangrijk. Atleten die we voortbrengen, moeten we koesteren aldus, Sneeuwsport Vlaanderen. WintersportGids staat daar volledig achter en is strategisch partner van deze Vlaamse skivereniging. Op deze manier draagt WintersportGids een steentje bij aan de ontwikkeling en promotie van Vlaams ski- en snowboardtalent.

Sneeuwsport Vlaanderen

De organisatie van Sneeuwsport Vlaanderen werd aanvankelijk opgericht in 1977 onder de naam ‘Vlaamse Ski Vereniging’. In 2000 besloot de VSV in te spelen op nieuwe trends binnen de wintersport en werd gekozen voor de noemer ‘Vlaamse Ski en Snowboard Federatie’. Met het nieuwe bestuur dat er in 2013 kwam, werd de federatie omgedoopt tot ‘Sneeuwsport Vlaanderen’. De vzw wordt erkend en gesubsidieerd door Bloso. Acht vaste personeelsleden staan in voor de dagelijkse uitvoering van de taken, daarnaast versterken er occasioneel een twintigtal erkende docenten en een vijftal trainers onze werking.


De basisopdrachten van de federatie bestaan uit:

  • het organiseren van competities en recreatieve activiteiten,
  • het opleiden van leraars en trainers,
  • het ondersteunen van de aangesloten clubs en
  • het promoten van de ski-en snowboardsport in Vlaanderen.

Talentdetectie & topsport

Daarnaast voert de Sneeuwsport Vlaanderen een actief jeugdsportbeleid. Getalenteerde jongeren krijgen de kans om via de topsportschool in Wilrijk een professionele carrière uit te bouwen op het hoogste niveau. Op vlak van Topsport heeft Sneeuwsport Vlaanderen een permanente en professionele structuur gecreëerd zodat talentvolle atleten in staat zijn topresultaten te behalen in internationale competities.

Opleiding trainers

Sneeuwsport Vlaanderen organiseert als enige instantie in Vlaanderen ski-en snowboardopleidingen met de Vlaamse Trainersschool/Bloso, die erkend worden door de Europese Gemeenschap. Elk seizoen nemen bijna vijfhonderd kandidaat-trainers deel aan de toelatingsproeven die plaatsvinden op de kunst-en indoorbanen in onze regio.

Ook voor jou!

Onze federatie bestaat uit competitieve en recreatieve leden. Ondanks het feit dat de ski- en snowboardsport voornamelijk kadert in de vakantiesfeer is voor Sneeuwsport Vlaanderen elke Vlaamse wintersporter een potentieel lid. Als lid geniet je van een uitstekende verzekering, die uitbreidbaar is voor bijstand op en naast de piste in binnen- en buitenland. Daarnaast geniet je van tal van kortingen bij onze partners.

www.sneeuwsportvlaanderen.be

Sneeuwsport Vlaanderen