Skiën in de lente

29/03/2024

 

Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor de deur. Dat betekent natuurlijk niet dat je je ski’s weer op moet bergen in de kast. Vanaf vandaag nemen tientallen Franse skigebieden in onder meer de Alpen, de Pyreneeën en de Vogezen deel aan  ‘Printemps du ski’ (Lenteski).

Lenteski is een feest voor alle wintersportliefhebbers, ook voor de beginners. Skiën in de lente heeft een groot aantal voordelen: de temperaturen zijn aangenaam, de sneeuw is nog goed, de prijzen scherp, de pistes rustig en er is een groot aanbod aan activiteiten.

Ideale weersomstandigheden

Wie van skiën houdt, gaat maar wat graag een lang weekend naar een van de talloze Franse skigebieden die in de lente open zijn (soms zelfs tot begin mei, zoals Tignes). Vooral voor beginners is het een waar paradijs. De dagen worden langer en je wil zo lang mogelijk genieten van het mooie weer. In deze tijd van het jaar is de sneeuwkwaliteit zo goed dat beginners hier hun hart kunnen ophalen.

Een skipakket kopen (lift pas, ski lessen en materiaal huur) = een beginnerspakket voor volwassenen gratis

Wie in de lente skiet, is flexibeler in de duur van zijn verblijf. Een (lang) weekend of een kort verblijf in de Franse bergen is dan veel eenvoudiger doordat overnachtingen, activiteiten en skilessen scherper geprijsd zijn. Heb je nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan? Geen probleem: in veel gebieden kun je een alles-in-een pakket huren. Dit is inclusief een skipas, begeleiding door een ski leraar en verhuur van materiaal. En ga je samen met iemand die wel kan skiën en ook zo’n pakket wil, dat is het voor jou als beginner gratis!

Winterse activiteiten in de lentesneeuw

Minder mensen op de piste en … nog meer activiteiten

Tijdens de vakantieperiodes zijn de Franse skigbieden drukbezocht, wat al minder het geval is in de lente, vooral rond Pasen. Zeker voor beginnende skiërs is dit een enorm voordeel wanneer je je eerste meters op de pistes maakt.

Bovendien kun je in de Franse skigebieden tal van andere activiteiten plannen die nog leuker zijn dankzij het zachte weer: sneeuwschoenwandelingen, fat bike tochten, parapente, … Een sportief programma om van de bergen en het mooie weer te genieten!

De Lenteski voorziet ook een rijke programmering voor feestbeesten van alle leeftijden! Dans de hele nacht door op de besneeuwde pistes op tal van muziekfestivals zoals Tomorrowland Winter (Alpe d’Huez) of Radio Meuf Festival (La Clusaz). Ook voor kinderen zijn er in verschillende skigebieden leuke verrassingen, zoals het Festival des P’tites Canailles en Moufles, in Saint François Longchamp. Je zet de lente gegarandeerd goedgezind in!

Voor meer informatie over skiën in de lente neem je een kijkje op www.skiingintospring.com

Ontspannen na een dagje skiën

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief