Ward Van Tittelboom, Dry Slope Skypark Genk © Laurens Thys

Je moet er heel wat voor over hebben om als Belg mee te spelen in de wereldtop der wintersport, gezien het gebrek aan bergen en aan sneeuw. En toch mogen we heel wat doorwinterd en aankomend talent koesteren. We interviewden enkele oude rotten en aanstormend talent.

Belgisch snowboardtalent

Pas 15 en nu al een naam om in de gaten te houden. Ward Van Tittelboom (15) heeft duidelijk heel wat in zijn mars. Zijn hoogste prioriteit? Zijn “beste ik” bovenhalen in elke situatie.

Lees verder…

Een ding is zeker: Evy Poppe (18) zet de Belgische snowboardwereld mee op de internationale kaart. Haar carrière is nog pril, maar met een groeiende reeks aan podiumplaatsen en een welverdiende 14de plaats in Beijing begin dit jaar maakt ze haar naam als ‘meisje met ballen meer dan waard.

Lees verder…

Seppe Smits’ (31) professionele snowboardcarrière is er een om u tegen te zeggen: een rits FIS-podiumplaatsen, 1ste plekken op Wereldkampioenschappen en Wereldbekers… Hiermee heeft hij niet alleen zijn eigen grenzen, maar ook die van de Belgische snowboardwereld mee verlegd.

Lees verder…

Belgisch skitalent

Als er iemand het laatste jaar gigantische stappen heeft gezet, is het Naya Van Puyvelde (17) wel. Wederom een naam om in de gaten te houden!

Lees verder…

Sam Maes (24) vertoeft al van kindsbeen af in Oostenrijk. Toen een must als je richting een professionele skicarrière wilde groeien. De concurrentie eens je die internationale stap zet, is niet min. Maar zoal Sam het ziet: “Je moet ook verliezen om de volgende stap te kunnen zetten.”

Lees verder…

Dries Van den Broecke (27) stunt wel vaker. Zo versloeg hij een paar jaar geleden de Oostenrijkse nummer 1 en meervoudig wereldkampioen Marcel Hirscher in de parallelslalom. Ook memorabel is zijn Belgische kampioenstitel in vijf disciplines tegelijk. Wat we komend seizoen mogen verwachten? “Een top 10 standing in de Europa Cup?!”

Lees verder…