Skiles neem je bij de Skischule Winterberg

Op de Zugspitze begon de winter al vroeg

Terwijl de airco’s in ons land niet aan te slepen waren en we de frigo op de koudste stand hadden staan, kon je op de Zugspitze de latten onderbinden. Op 26 augustus lag er maar liefst tien centimeter sneeuw boven de 2000 hoogtemeters. Laten we hopen dat dit de voorbode voor een sneeuwzekere winter gaat zijn. Aan het einde van afgelopen seizoen werd er overigens een nieuwe gondel in gebruik genomen die – als drievoudig wereldrecordhouder – het vermelden zeker waard is. Zo is de afstand tussen de enige pijler en het bergstation 3213 meter. Daarnaast overbrugt de lift een hoogteverschil van 1945 meter. Het derde record is voor de stalen pijler die gebruikt is. Deze heeft namelijk een hoogte van ruim 127 meter.

Königssee vernieuwt

Vanaf komend seizoen brengt een gloednieuwe tienpersoonsgondel je naar de top in skigebied Jenner am Königssee. De lift heeft een capaciteit van 1500 gasten per uur. Daarnaast zijn de Mitterkaserstoeltjeslift en de Jennerwiesenstoeltjeslift vervangen door modernere uitvoeringen.


Winterberg en Willingen in the spotlight

Ook in Winterberg en Willingen mag je rekenen op heel wat veranderingen. In Wintersport-Arena-Sauerland staan je flink wat vernieuwingen te wachten. Benieuwd? Lees dan snel het uitgebreide artikel: skiën in Winterberg en Willingen.

Nieuws uit Franse skigebieden
Nieuws uit Oostenrijkse skigebieden
Nieuws uit Zwitserse skigebieden
Nieuws uit overige skigebieden