Home Skigebieden Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk – Wie aan skigebieden in Oostenrijk denkt, zegt al snel après-ski en gezelligheid. Natuurlijk kan je er als sportieve wintersporter ook uitstekend terecht. De skigebieden zijn vaak net iets kleiner dan in bijvoorbeeld Frankrijk, maar de liftinstallaties en algemene accommodatie is vaak van de meest vooruitstrevende in de Alpenlanden. Het gebergte in Oostenrijk is iets minder hoog, check dus zeker de sneeuwzekerheid in je gebied van keuze. Zowel de beginnende skiër of snowboarder als de liefhebber van meer extreme afdalingen komt prima aan zijn trekken in Oostenrijk. De prijzen van liften, verblijf en skischolen zijn vaak ook iets lager dan elders en les in het Nederlands is meestal geen enkel probleem. Ben je geen fervent skiër of snowboarder? Oostenrijk biedt voldoende alternatieve wintersportactiviteiten. En zodra de avond valt, barst de veelbesproken Oostenrijkse après-ski in alle hevigheid los. Extra troef voor Oostenrijk is dat het vanaf de luchthaven van Innsbruck of München goed bereikbaar is en dat er een snel netwerk aan openbaar vervoer voorhanden is.

De befaamde Hahnenkamm in Kitzbühel, party-steden Iscghl en Sölden, het Zillertal, de gletsjergebieden van Stubaï en Kitzsteinhorn, Mayrhofen, de poeder rond de Arlberg … Oostenrijk is veel meer dan après-ski en gezelligheid. In Oostenrijk kun je ook makkelijk het stadsleven combineren met een skivakantie. Salzburg, Wenen en Innsbruck zijn prachtige steden aan de voet van de bergen.

Shop Lokaal

Wanneer begint het skiseizoen van je favoriete skigebied? Bekijk hier een overzicht van de verwachte openingsdatum van skigebieden in Frankrijk.

Welke skigebieden in Oostenrijk liggen het hoogst? Overzicht met hoogteligging per skigebied.

Alle skigebieden in Oostenrijk

Shop Lokaal